Солодкі пиріжки зі щавлем

Пиріжки, приготовані з начинкою з солодкого щавлю, виходять напрочуд смачними, а готується така випічка досить просто.

Інгредієнти

розпушувач — 1 ч. ложка
дрібна сіль — за смаком
дрібний цукровий пісок — 3 ст. ложки
питна гаряча вода — 120 мл
м’яке масло вершкове несолоне — 85 г
високоякісне борошно пшеничне — 280 г просеянная
свіжий щавель — 230 г
сирий жовток яєчний — для змазування

Як приготувати Солодкі пиріжки зі щавлем

Пиріжки, приготовані з начинкою з солодкого щавлю, виходять напрочуд смачними, а готується така випічка досить просто.

Покроковий рецепт

В миску середнього розміру влити гарячу воду, насипати третину цукрового піску і трохи солі, розмішати, з’єднати в окремому посуді розпушувач з просіяним борошном, перемішати. При безперервному помішуванні ввести ці сипучі компоненти у воду поступово, викласти в отриману борошняну суміш розм’якшене вершкове масло, після цього замісити густе тісто, загорніть його поліетиленом і на тридцять хвилин відправити в холодильну камеру.

Далі можна приступити до приготування начинки з щавлю, який потрібно заздалегідь промити і тонко нашаткувати, перекласти в будь-яку глибоку вільну посуд. Насипати залишився цукровий пісок, накрити посуд з щавлем кришкою або плівкою і залишити, щоб зелень пустила сік.

До 180 градусів прогріти духова шафа, підготувати велике деко, застелений промасленим пекарської папером, викласти тісто з холодильника, нарізати його на однакові частини, які, в свою чергу, потрібно скачати в невеликі колобки.

З кожного колобка розкачати тонкий круглий пласт, викласти в середину солодку начинку з щавлю, як тільки всі заготовки будуть готові, загорнути у них краю до центру, злегка прищипнув.

Перекласти пиріжки на деко, змастити їх краю збитим жовтком, потім запікати в духовці при сорока градусах.

Дивіться також:  Рибні розтягаї з минтаєм, рисом та яйцями