Солодкі рисові роли з ягодами і фетою

Як приготувати Солодкі рисові роли з ягодами і фетою

З круглого рису і соковитих ягід можна приготувати чудовий святковий десерт – солодкі роли.

Інгредієнти:

– листи норі (три штуки);

– тростинний цукор-пісок (75 г);

– соковиті свіжі ягоди будь-які (за смаком);

– сир фета (120 г);

– круглозерний рис (125 р);

– домашнє варення рідке або солодкий сироп для подачі (за смаком).

Процес приготування:

Ретельно промити круглозерний рис, пересипати його в каструлю, потім залити теплою питною водою і залишити під кришкою приблизно на тридцять хвилин. Як тільки рис набубнявіє, промити його, потім залити свіжою водою, насипати достатню кількість цукрового піску, варити на помірному вогні не більше десяти хвилин, в іншому випадку він просто розвариться.

Далі необхідно злити воду з каструлі з відвареним рисом, потім приступити до приготування самих солодких ролів.

Розстелити на поверхні столу три шматки поліетилену, розкласти на кожному з них по одному листу норі, а на них викласти однаковими порціями остиглий рис. Далі розподілити рис на кожному аркуші норі по всьому периметру, після цього підготувати миску насипати в неї промиті і підсушені свіжі ягоди, додати подрібнену фету, перемішати. Викласти ягідну начинку з сиром фета рівними порціями на рисові пласти, рівномірно розподілити, згорнути кожну заготовку в щільний рулет за допомогою поліетиленової плівки. Відправити солодкі рулети, загорнуті в поліетилен, в холодильник і залишити приблизно на півтори години.

Перекласти охолоджені рисові рулети з ягідною начинкою на блюдо, нарізати їх на роли потрібної товщини, полити рідким варенням або яким-небудь солодким соусом, потім подавати до столу.

Дивіться також:  Полуничний коктейль