Солона червона риба

Червона риба — це смачний делікатес. Не всі вміють солити свіжу кету, горбушу або форель, тому купують готову закуску. Але самостійний посол риби куди краще готового варіанту.

Інгредієнти

Свіжоморожена риба (горбуша, кета, форель) — 1 шт.
Цибуля — 2 головки
Сіль дрібна — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Приправа для засолу червоної риби — за бажанням
Масло рослинне — близько 5 ст. л.

Як приготувати Солона червона риба

Описаним нижче способом можна посолити будь-яку червону рибу, куплену в магазині у свіжому вигляді. Закуска виходить смачною, солоної і приправленої за індивідуальним перевагам. Робиться вона без кісточок, тому чудово підійде до святкового застілля. Такий рибкою ви зможете здивувати своїх гостей. Найскладніше в рецепті – відділення філе від кісточок.

Покроковий рецепт

У першу чергу потрібно розморозити рибу до такого стану, щоб можна було очистити від шкіри і кісток. Перший раз зробити це буде досить важко, але ті, хто хоча б раз стикався з обробленням риби впораються за кілька хвилин. Відокремлене від кісток філе потрібно порізати на невеликі пластинки товщиною близько 5 мм

Очищений від лушпиння цибулю необхідно порізати тонкими кільцями і півкільцями.

Дно посуду посипати сіллю. Укласти шар риби, поверх розмістити кілька цибулевих кілець, посолити і приправити спеціями за смаком. Далі знову йде шар риби, який також чергується з цибулею.

Таким чином покласти всю рибу. На один шар йде приблизно 1/4 ч. л. солі.

Після укладання полити рибу олією.

Притиснути закуску блюдцем, можна встановити невеликий вантаж.


Риба буде готова вже через 3-5 годин. З’їдається така закуска дуже швидко.

Дивіться також:  Тарталетки з сиром Рікотта та персиком