Суп гаспачо

Овочевий суп гаспачо — одне з найбільш популярних страв іспанської кухні. Являє собою холодний суп з перетертих томатів з додаванням інших овочів.

Інгредієнти

Помідори — 300 гр.
Овочевий (або томатний) сік — 1 л
Огірок — 1шт.
Солодкий перець — 1-2 шт.
Соєвий соус — за смаком
Часник — 1 зуб
Сіль, перець чорний — за смаком
Петрушка — за смаком

Як приготувати Суп гаспачо

У кожній історичній частині Іспанії суп гаспачо можуть готувати по-різному. Іноді, місцеві вважають його взагалі напоєм, а зовсім не супом і подають у склянках. Інша варіація страви – це дрібно нарізані овочі, залиті тертими томатами. Виходить, що зразок рідкого салату. Далі суміш приправляють перцем, сіллю, додають часник і дають настоятися від декількох годин до одного дня, для придбання стравою найбільш гармонійного смаку. Головна складова цієї страви – це звичайно ж, стиглі, соковиті помідори, які є не тільки в Іспанії, а й у нас нічим не гірше. В цей раз хочу приготувати другий варіант цієї страви.

Покроковий рецепт

Підготувати всі необхідні складові (інгредієнти) для овочевого супу гаспачо.

Помідор вимити, обдати окропом, щоб злізла шкірку і нарізати.

Помити і дрібно нарізати інші овочі — перець і огірок.

Змішати всі нарізані овочі, залити соком. Додати кілька столових ложок соєвого соусу (за смаком). Додати в гаспачо подрібнений зубець часнику, петрушку, поперчити, посолити.

Дивіться також:  Суп зі шпинатом і яйцем