Сирний курячий суп з картоплею

Ситний і ніжний супчик з плавленого сиру

Інгредієнти

Сирки для супу (будь-який плавлений сир) — 180 г
Картопля — 4-5 шт.
Цибуля — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Курка — 700 г за бажанням)
Сіль, перець, орегано — за смаком
Вода — 2,5-3 л

Як приготувати Сирний курячий суп з картоплею

Сирний супчик має безліч варіацій. В даному випадку він виходить дуже наваристим і ситним, так як готується на курячому бульйоні. Але його можна приготувати без м’яса, тоді він вийде більш легким, але не менш смачним. Також можна використовувати будь-які види сиру: звичайний плавлений, з різними добавками, або ж спеціальні сирки для супу. З кожним з них суп буде по-різному смачний.

Покроковий рецепт

В першу чергу, потрібно помити курку і відправити її варитися до готовності, протягом 35-45 хвилин після закипання. Обов’язково прибрати піну, посолити.



Поки вариться бульйон, потрібно приготувати засмажку. Для цього цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати, моркву натерти на крупній тертці і відправити всі обсмажуватися на рослинному маслі протягом 5 хвилин.


Наступним кроком помити і почистити картоплю. Нарізати його невеликими кубиками.

Коли бульйон готовий, вийняти з нього курку і додати до нього картоплю. Після закипання обов’язково прибрати піну. Тим часом сир потрібно нарізати невеликими кубиками, щоб він краще розчинився в супі (якщо сир плавлений в коробочці, цей крок пропускаємо). Додати сир до супу, добре розмішати, довести до кипіння, зняти піну.

Завершальним етапом додати до супу засмажку з моркви і цибулі, а також перець і орегано. Знову довести до кипіння і залишити суп на тихому вогні 5-7 хвилин. Страва готова!

Дивіться також:  Суп томатний з кабачками, баклажанами і кукурудзою