Суп-пюре

Час приготування: 50 хвилин

Ось рецепт простого супу-пюре.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Невеликий шматочок м’яса або курки — на 50-100 грам
Картопля — 1 шт.
Цвітна капуста — 1-2 шт.
Кабачок або цукіні — 1 шт.
Селера — 1 шт.
Помідор — 1 шт.
Цибуля — 1/4 або 1/2, якщо маленька цибулина
Часник — 1 зуб
Вершки 33% — 2 столових ложки
Лимон або сік лимона — Ѕ чайної ложки
Оливкова олія — 1 десертна ложка

Як приготувати Суп-пюре

Відразу хочу помітити, що набір овочів може бути будь – яким- на ваш смак. В залежності від того, що є в холодильнику або від того, які овочі ви вже ввели в раціон – ви можете щось прибрати або додати. Так само суп можна зробити повністю овочевим, виключивши м’ясо і зваривши бульйон на овочах. Особисто моя дочка не дуже любить помідори, тому я або не додаю їх взагалі, або їх так мало, щоб вони не давали кольору. Ще я завжди кладу часник і цибулю – в звичайному раціоні вона ці продукти не їсть, а їх користь незаперечна.

Покроковий рецепт

1

Миємо, чистимо і складаємо в каструлю з холодною водою всі овочі (якщо беремо помідор – то його теж звільнити від шкірки! )

2

Якщо бульйон робимо просто овочевий, то підсмажуємо у сковороді на оливковій олії (1 десертна ложка на 200-2500 мл бульйону) цибулю і моркву (до прозорого кольору цибулі – тобто без фанатизму), викладаємо в киплячу воду, додаємо картоплю, цвітну капусту, кабачок, селера, помідор і варимо до готовності всіх овочів.
Якщо робимо бульйон на м’ясі, то після приготування бульйону (я зазвичай варю бульйон з морквою і цибулею), виймаємо м’ясо і додаємо картоплю, цвітну капусту, кабачок, селера, помідор і варимо до готовності всіх овочів.

3

Збиваємо блендером бульйон, овочі і м’ясо (якщо є).

4

Ставимо отриману масу на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо (у киплячу масу, постійно помішуючи) дві столові ложки вершків.

5

Після того як все закипить (вже з вершками), кладемо Ѕ чайної ложки лимонного соку (або просто видавлюємо ј середнього лимона). Можна розливати, прикрашати і подавати! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шарлотка з яблуками і вишнею