Свиняча вирізка, фарширована інжиром

Зі свинячої вирізки виходить ніжне соковите блюдо (в даному разі не плутайте, вирізка – це не м’якоть, а ніжне м’ясо, вирізане вздовж поперекових хребців туші).

Інгредієнти

Сік лимона — 1 столова ложка
Мед — 20 г
Розмарин — 1 столова ложка (або свіжий)
Імбир — 1 столова ложка
Інжир — 2-3 шт.
Свиняча вирізка — 500 г

Як приготувати Свиняча вирізка, фарширована інжиром

Захотілося поекспериментувати і приготувати свинячу вирізку з інжиром. Адже інжир відмінно поєднується зі свининою, а так само з бараниною, яловичиною, індичкою… Чудово додати якісь горішки або твердий сир, але це вже інша історія… В процесі приготування важливо протримати належне час м’ясо в медово – імбирному маринаді. При запіканні, м’ясо головне не перетримати в духовці, інакше воно може вийти сухим. Смак м’яса виходить пікантним кисло – солодким, а інжир не надає велику насолоду. Вирізку краще подавати на стіл відразу ж, так як після вторинного розігріву м’ясо стає сухуватим. Рецепт фаршированої свинячої вирізки нижче…

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Змішати в не великій чашці 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку, 20 г рідкого меду, 1 чайну ложку сухого розмарину і 1 столову ложку імбиру, натертого на дрібній тертці.

На рівній поверхні розстелити харчову плівку. Викласти на плівку по всій поверхні приготований маринад.

Загорнути в плівку з імбирно – медовим маринадом свинячу вирізку. Прибрати в холодильник на 1 годину (можна залишити і на більший час).

Поки вирізка маринується приготувати начинку. Інжир гарненько помити, обсушити, нарізати на шматочки середнього розміру. Якщо інжир великий, досить 2-х штук.

Дістати вже промаринованную свинячу вирізку. Гострим ножем по всій довжині м’яса зробити горизонтальний надріз, не дорізуючи до кінця близько 1,5 см. М’ясо посолити, поперчити за смаком.

Дивіться також:  Фарширована гарбуз, запечена в духовці, з гречкою і мясом

Викласти в серединку м’яса шматочки інжиру.

Краї м’яса зімкнути і обв’язати ниткою, щоб при запіканні начинка не випала (якщо начинка стирчить з м’яса, нічого страшного, так і повинно бути). Фаршировану свинячу вирізку з інжиром укласти на решітку, під решітку поставити глибоке деко (для збору жиру). Відправити свинячу вирізку в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин (якщо зверху почне горіти, накрийте верх пекарської папером або фольгою, глянсовою стороною вгору).

Готового м’яса перед подачею дати відпочити 5-10 хвилин. Подавати запечену свинячу вирізку, фаршировану інжиром до столу, нарізавши попередньо великими шматочками.

Фарширована вирізка чудово поєднується з брусничним соусом. При бажанні, страву прикрасити зеленню і овочами.
Приємного апетиту!