Така універсальна гарбуз

Рецепт простий у приготуванні. Крім гарбуза, мабуть більше нічого і не потрібно.

Інгредієнти

гарбуз,цукор — 3 кг, 5-7 ст. ложок цукру Якщо гарбуз солодкий.цукор можна не додавати.І ще соет: не варіть в емальованому посуді, пригорить, 100%

Як приготувати Така універсальна гарбуз

Ще кілька років тому гарбуз була незаслужено забута. Тепер же мода на ПП (правильне харчування) і ЗСЖ (здоровий образ життя) і це правильно! Овоч з дитячих казок-вона ж і карета, вона ж і теремок, все тому вона досягає неймовірних розмірів від яблука до… карети))) Чого тільки не готують! Супи, варення, її можна сушити, смажити, парити, маринувати, варити сік, а яке пюре малюкам! Насіння гарбуза-лікарські і продаються навіть в аптеках. З одного овоча можна приготувати кілька страв! І вони абсолютно різні за смаковими якостями.
Почнемо з соку? Саме просте в приготуванні, навіть на зиму.

Покроковий рецепт


Я взяла гарбуз невеликого розміру, 3кг.

Гарбуз помити, розрізати навпіл і вичистити насіння (їх не викидайте,висушіть і з’їсте)

Очистіть її від твердого шару шкірки, наріжте невеликими шматочками і покладіть в каструлю (не тільки емальований, інакше пригорить), додайте води, приблизно 2 -2.5 літра .Це залежить від того, який густоти ви хочете зробити сік або пюре.


Тепер всипте (за бажанням) 5-7 ст. ложок цукру і проварити протягом 10-15 (Це залежить від сорту гарбуза, так як вона буває дуже твердих сортів, що доводиться рубати сокирою, а буває з такою тонкою шкіркою, що її навіть і не треба чистити. Якщо гарбуз солодкий, тоді можна обійтися взагалі без цукру), потім гарячий сік (пюре) збийте блендером до однорідної маси.

Кінцевий етап приготування соку (пюре) на зиму: розкласти по стерилізованим банкам і закатати герметично кришками. Буду рада, якщо вам сподобається. З цієї кількості гарбуза вийде приблизно 4-5 літрів соку (пюре).
Приємного апетиту.

Дивіться також:  Яблучний сік на зиму