Тандем морквини і кабачка

Час приготування: 40 хвилин

Тортик з морквини і кабачка подобається всім, його можна їсти як гарячим, так вже і захололим. В ідеалі готується з молодого кабачка, але сьогодні я пробувала з старого.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Кабачок — 2
В ідеалі молодий кабачок середнього розміру
Яйце — 2
Борошно — 5 ст. ложок
Сіль / перець — за смаком
Морква — 3 великі
Цибуля ріпчаста — 2 головки
Олія соняшникова — 2 ст. ложки
Зелень — 0,5 пучка
Сметана — 7 ст. ложок
Якщо берете, як я, домашні вершки, то обов’язково свіжі, а якщо сметану — в ідеалі 15% жирності

Як приготувати Тандем морквини і кабачка

Коли-то давно я взяла участь у марафоні страв з кабачків. Пам’ятаю, як ламала голову, що з нього можна приготувати, крім як посмажити?! Як я була не права… Це той овоч, з якими можна експериментувати, поєднуючи і з овочами, і навіть з фруктами, граючи з смаковими якостями.
Отже, легкий, а головне швидкий обід — пісний тортик з кабачка і моркви. Історія з експериментами триває….

Покроковий рецепт

1





Натираємо на крупній тертці 2 кабачка, до нього додаємо 2 яйця, сіль/перець за Вашим потребам і 5 ст. ложок борошна.
Все перемішуємо і даємо постояти 2-3 хвилини.

2

Поки суміш «відпочиває», змащуємо розігріту сковорідку олією, ділимо тісто на 3 частини і викладаємо на сковорідку по черзі. Обсмажуємо з 2_х сторін. В результаті у нас повинно вийти 3 золотисто-зелених млинчика.
Для зручності я виклала їх на окрему страву і почала приготування начинки.

3



Приготування начинки:
натираємо 3 великі моркви на крупній тертці, 2 середні головки цибулі нарізаємо, викладаємо на сковороду. Можна обсмажувати по черзі спочатку цибулю, а потім моркву, але я роблю все разом. Попередньо наливаю 2 ст. ложки соняшникової олії і обсмажую до готовності.

4

В обсмажені овочі додаю 7 ст. ложок сметани (в цей раз у мене домашні вершки) і перемішую.

5




Коли начинка готова, дрібно рублю зелень і збираю овочевий тортик. Кожен млинець зверху гарненько промазываю начинкою і складаю стопкою як торт. Зверху ще раз начинка і притрушую верхній шар зеленню.
Ніжний тортик готовий, можна пробувати.
Бон Апетит!

Дивіться також:  Мясні биточки з рисом