Тапас з цибулею і перцем

Тапас — іспанські бутерброди

Інгредієнти

Ріпчаста цибуля — 2 середніх
Болгарський перець — 2 великих
Рослинне масло — 1-2 ст. л.
Лимонний сік — сік ½ лимона
Кетчуп — 2 ст. л.
Цукор — щіпка
Червоний перець — щіпка
Хліб — 6 скибочок хліба без кірки
Сир — 6 скибочок

Як приготувати Тапас з цибулею і перцем

Готувати тапас (іспанські бутерброди) потрібно безпосередньо перед подачею, вони не призначені для зберігання та повторного розігрівання.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Солодкий перець вимити, видалити насіння і перегородки, нарізати кільцями.

У сковороді розігріти рослинне масло. Тушкувати на ньому овочі до м’якості близько 15 хвилин.

У мисці змішати лимонний сік, кетчуп, посолити, додати цукор, поперчити за смаком. Викласти тушковані овочі в маринад, перемішати. Залишити на ніч у холодильнику.

Скибочки хліба без кірок обсмажити на олії до золотистої скоринки і перекласти у форму для запікання. Викласти на тости шар маринованих овочів. Зверху покласти по скибочці сиру.

Запікати в духовці тапас до моменту, коли почне плавиться сир (близько 6-8 хвилин) і відразу подавати до столу.

Дивіться також:  Швейцарські кростіні з грибами і сиром