Паштет з курячої печінки

Час приготування: 40 хвилин

Бутерброд з свіжого хліба з домашнім паштетом – відмінний перекус для всієї родини.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
печінка куряча — 500 гр.
цибуля ріпчаста — 1 шт.
морква — 1 шт.
масло рослинне — 2ст.л.
масло вершкове — 150 гр.
спеції — за смаком.

Як приготувати Паштет з курячої печінки

Паштет з печінки – улюблене блюдо дуже багатьох людей. Купуючи його на прилавках супермаркетів, ніколи не будеш впевнений в якості приготування, так і в правильному складі. Саме тому, хочу сьогодні поділитися з Вами своїм рецептом паштету з курячої печінки. Адже печінка – дуже корисний продукт, ніжний делікатес, який містить безліч мікроелементів і вітамінів, корисний навіть тим, хто стежить за фігурою. Куряча печінка ще цінна тим, що готується дуже швидко, а коштує зовсім не дорого. І задоволення від такого перекусу маса.

Покроковий рецепт

1


Для початку очистіть субпродукт від зайвих прожилок і наріжте шматочками. На сковорідці з розігрітим рослинним маслом, починайте обсмажувати її до рум’яної скоринки.

2


Очистіть і промийте під проточною водою одну цибулину середнього розміру і моркву. Наріжте їх у довільній формі.

3



Додайте до печінки спочатку нашатковану цибулю, а потім і моркву. Обсмажуйте ще кілька хвилин. Приправте спеціями за смаком. Я додаю мелений перець, сіль і лавровий лист. Потім налийте 50 мілілітрів води і протушкувати печінка з овочами ще хвилин 10. Зніміть з плити і остудіть.

4


Закиньте всю масу в блендер, додайте 150 грамів вершкового масла кімнатної температури і збийте до однорідної консистенції.

5


Поставте паштет в холодильник до повного охолодження. Як правило, він трохи застигне і прийме правильне текстуру. Ніжний і ароматний, домашній паштет з курячої печінки готовий. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Єврейський хумус