Тарт з чорною смородиною

Інгредієнти

Для пісочного тіста: —
Вершкове масло — 100 г
Цукрова пудра — 50 г
Яйця курячі — 1 шт.
Сіль — щіпка
Борошно — 220 г
Для начинки: —
Смородина — 350 г
Цукор коричневий — 5 столових ложок
Яйця курячі — 2 шт.
Вершки — 100 мл (35%)

Як приготувати Тарт з чорною смородиною

Пиріг з ягодами, саме смачне і легке, що можна спекти влітку. В даному випадку є дві переваги: ви отримуєте чудову випічку до чаю і утилизируете ягоди, які вже дівати нема куди з городу ;-). Я приготувала відкритий пиріг зі смородиною. Думаю, можна використовувати і заморожену смородину, єдине, потрібно попередньо розморозити і дати стекти зайвої рідини.

Рецепт пирога з ягодами наведено нижче. Кількість інгредієнтів розрахована для форми діаметром 22-24 см або квадратної форми довжиною 22 див.

Покроковий рецепт

Приготуйте пісочне тісто.
110 г м’якого вершкового масла наріжте кубиками, додайте 50 г цукрової пудри, гарненько перемішайте вилкою.

Додайте 1 куряче яйце, перемішуйте суміш близько 1 хвилини.

Потім додайте щіпку солі і частинами просіяне борошно вищого сорту. Замісіть тісто. Тісто виходить гладке і податливе.

Тісто загорніть в харчову плівку або поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник приблизно на 1 годину).

Чорну смородину очистити від гілочок, промийте під проточною водою, відкиньте на сито, щоб рідина трохи скла. Потім смородину перекладіть в глибоку чашу і присипте цукровою пудрою. Пудра прилипне до мокрої смородині. (Кількість цукрової пудри визначте самі, так як смородина буває різною кислоти. Я кладу приблизно 4 – 6 столових ложок). Відкладіть чашу з ягодою в бік, поки вона нам не знадобиться.

Дістаньте тісто з холодильника, звільніть від харчової плівки. Розподіліть пісочне тісто по дну форми, зробіть бортики, утрамбуйте, придавивши його злегка руками.

Дивіться також:  Кекс з шоколадною глазурю

На тісто викладіть папір для випічки. На папір викладіть бобові (це необхідно для того, щоб тісто не роздулося і краще пропеклося). Можна зробити наколи виделкою, щоб тісто при випічці не вздувалось.

Випікайте основу з пісочного тіста в розігрітій до 180 С духовці 15 хвилин. Дістаньте і остудіть до кімнатної температури. Так як пиріг піддається подвійний випічці, я при пропекании основи накриваю його пергаментним папером, щоб він залишався світлим.

Приготуйте начинку.
Збийте міксером 2 курячих яйця, 5 столових ложок коричневого цукру (можна взяти білий цукор, але тоді слід покласти цукру в 1,5 рази більше, ніж коричневого). Додайте 100 мл 35 %-них вершків, знову збийте все міксером.

На вже охолоджений спечений корж викладіть чорну смородину з цукровою пудрою, розподіливши її по всій поверхні.

Залийте ягоду вершково-яєчною сумішшю (ягоду вона повинна покривати не більш 2/3 висоти). Поставте пиріг з чорною смородиною випікатися в розігріту до 180 С духовку до золотистого кольору піщаної основи (близько 30-40 хвилин). Остудити тарт з ягодою, вийняти, присипати зверху цукровою пудрою. Приємного чаювання!