Тарталетки з філо з буряковим салатом

Для приготування такої легкої святкової закуски рекомендується використовувати найсоковитішу і дуже велику буряк.

Інгредієнти

тісто філо — 1 упаковка
очищені волоські горішки — вісім штук
тертий сир — 2 столові ложки тертого
оливковий майонез — три столові ложки
молода буряк — одна велика
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком

Як приготувати Тарталетки з філо з буряковим салатом

Тісто філо складається з найтонших листів бездріжджового тіста. Його структура чимось нагадує папір. Тарталертки з тіста філо виходять дуже красивими, які можна наповнити чим завгодно. Пропоную подавати тарталетки з вареним буряком і горішками.

Покроковий рецепт

Відварити буряк до м’якості. Потім остудити цей коренеплід, почистити його і натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.

Тісто філо розморозити, розкласти на столі, розрізати на квадратики. Укласти кожен квадрат у формочки, придавивши тісто в середині. Таким чином, ми формуємо чашечки. Поставити формочки з тістом в духовку запікатися при температурі 180 С на 5 хвилин.

Через 5 хвилин вийняти формочки з тістом. Духовку не вимикати.

Злегка обсмажити без масла очищені волоські горіхи, потім остудити їх, подрібнити блендером. Пересипати горішки у посуд з тертим буряком.

Додати в цю ж посуд тертий сир, трохи солі і оливковий майонез, перемішати.

Перекласти приготовану закуску в наші формочки з тістом. Потім знову поставити в духовку на 3-5 хвилин.

Подавати закуску столу, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тарталетки Мохіто з мятою і лаймом