Сирні кошички з баклажанами

Сирні кошички з баклажанами — прекрасна закуска .

Інгредієнти

Сир пармезан — 100 г
Баклажан — 1/2 шт.
Помідори — 1 шт.
Сметана або майонез
Часник — 1 зубчик або за смаком
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Сирні кошички з баклажанами

Цікавий рецепт закуски можна подавати у вигляді закусочного салату на великий сирній тарілці) в їстівної «чашечки» з сирної кошики

Покроковий рецепт

Натерти сир на дрібній тертці.

Викласти на сковороду у вигляді кола, поставити на невеликий вогонь. Можливе використання пергаментного паперу в духову або СВЧ печі.

Після розплавлення сиру зняти сковороду з вогню і, піднімаючи краю, зняти сирний коло і швидко накрити їм чарку, щільно притискаючи краю.

Після охолодження кошики зняти її з чарки і повторити процедуру кілька разів.

Для начинки баклажани нарізати кільцями, пересипати сіллю і, заливши водою, залишити на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти.Промити баклажани і нарізати їх дрібними кубиками. Також нарізати томати. На невеликій кількості рослинного масла обсмажити баклажани (можна з цибулею до золотистого кольору, додати помідори і тушкувати 5 хвилин на середньому вогні. Після цього додати сметану (майонез), сіль, спеції і видавити часник (за смаком), перемішати, тушкувати 2 хвилини.

Охолодити начинку, щоб не розплавилася кошик.Заповнити кошики начинкою і прикрасити зеленню або свіжими томатами. У таких кошичках можна подавати будь-який салат і закуски. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Святковий салат «Оселедець під шубою» з яблуком і яйцем