Цитрусова великдень з маскарпоне

Обов’язковий елемент на святковому великодньому столі – сама сирна паска і паску. Цитрусова великдень з маскарпоне порадує ваших близьких!

Інгредієнти

Сир — 2 пачки (400 г)
Сметана — 1 склянка (200 г)
Маскарпоне — 8 ст. л. (можна більше)
Яйця курячі — 3 шт.
Вершки — 100 м
Ванілін — 1 пакетик
Апельсин — цедра 1 апельсина

Як приготувати Цитрусова великдень з маскарпоне

Обов’язковий елемент на святковому великодньому столі – сама сирна паска і паску. Як правило, це солодка випічка з родзинками, цукатами, шоколадом. Але Ви також можете урізноманітнити своє меню і приготувати пасху з маскарпоне і цитрусами або одягають. Ніжна смачна сирно-сирна паска виходить цікавою і незвичайною на смак. Таким новим блюдом Ви здивуєте гостей і домочадців. Рецепт сирної паски з сиром з покроковими фотографіями наведено нижче.

А поки я розповім як вибрати хороший якісний сир.
Звичайно, в першу чергу, необхідно перевірити дату випуску сиру. Краще брати сир, який лежить в магазині з дня виробництва, не більше 2-х, максимум 3-х днів. Колір свіжого сиру повинен варіюватися від білого до кремового відтінку, і ніяк не жовтого. Запах повинен бути злегка кислуватий, втім як і смак. Якщо, спробувавши сир, ви відчуваєте занадто виражений кислий присмак, сир почав псуватися. Такий сир не варто купувати. Сир повинен мати однорідну структуру, бути в міру жирним і не надто маслянистим. Занадто зернистий сир — не ідеальний продукт для приготування в кулінарії. Занадто рідкий сир у готуванні буде виділяти сироватку, яка так само заважає при випічці вироби. Так що, шукайте золоту серединку. Гарних покупок!

Покроковий рецепт

Змішати в одній мисці 400 г сиру, 1 склянка охолодженої сметани і 8 столових ложок сиру маскорпоне. Все перемішати за допомогою ложки до однорідної маси. (Порада: сметану краще беріть жирну, вона буде густіше і сирна паска вийти щільною).

Дивіться також:  Паска царська з маком «Сюрприз»

3 курячих яйця по одному збити в сирно-сирну суміш.

Додати 1 пакетик ванільного цукру або 5 г ваніліну (можна ще додати білого цукру піску, якщо ви любите солодку сирну паску).

Влити 100 мл вершків. Все гарненько перемішати.

Апельсин помити, витерти насухо. Натерти цедру апельсина на дрібній тертці (саме цедру, білу частину шкірки краще не чіпати, а то сирна паска з сиром може через неї гірчити).

І додати апельсинову цедру в приготовлену сирно-сирну суміш. Все ретельно перемішати столовою ложкою.

Форму вистелити марлею в два шари і щільно викласти в неї сирну суміш. Застелити зверху серветкою і поставити під гніт. Витримати сирну паску з маскарпоне на холоді протягом доби в прохолодному місці (не в холодильнику).

Через добу…
На пасочницу покласти плоску тарілку. Перевернути пасочницу (разом з тарілкою) з сирною сумішшю головою верх, обережно викласти великдень з сиром, акуратно знявши марлю.

Прикрасити на свій розсуд (цукатами, горіхами, родзинками, шоколадом, насінням…). Приємного апетиту!