Вершковий лимонно-полуничний десерт

Для того, щоб вершковий десерт вийшов дуже смачним, його потрібно правильно приготувати. Рецепт вершкового лимонно-полуничний десерт нижче…

Інгредієнти

Для ніжного вершкового десерту
великий соковитий лимон — 2 шт.
тростинний цукровий пісок — 120 г
самі жирні вершки — 500 мл
Для соусу:
соковита добірна полуниця — 10 штук 2 відкласти для прикраси
пудра цукрова — 1,5 ч. ложки
червоне сухе вино — 1 ст. ложка
свіжі листочки м’яти для прикраси

Як приготувати Вершковий лимонно-полуничний десерт

Для того, щоб вершковий десерт вийшов дуже смачним, його потрібно правильно приготувати. Так, наприклад, дуже важливо не лимонний сік вводити в вершки, а навпаки. Якщо знехтувати цією порадою і зробити навпаки, то вершки можуть відразу ж згорнутися.

Якщо ви готуєте цей десерт для дітей, виключіть вино з рецептури, від цього він (десерт) нітрохи не програє.

Покроковий рецепт

Зрізати як можна тонше у обох лимонів цедру і дрібно натерти її, а з соковитою лимонної м’якоті віджати сік, потім через дуже дрібне сито процідити його.

Підготувати каструлю невеликого розміру насипати в неї терту цедру лимона, додати цукровий пісок (за рецептурою або за смаком), влити необхідну кількість самих жирних вершків, все перемішати і довести вміст до стану кипіння, однак кип’ятити не слід.

У вільну посуд влити проціджений лимонний сік, ввести в нього тоненькою цівкою гарячі солодкі вершки, при цьому, лимонно-вершкову суміш необхідно безперервно збивати.

Як тільки лимонно-вершковий десерт стане густим, перекласти його однаковими порціями в келихи і на чотири години відправити в холодильник.

Полуницю промити, крупно порізати, збити в блендері. Додати цукрову пудру і червоне вино (смак стане більш цікавим), перемішати. *Якщо ви готуєте цей десерт для дітей, виключіть вино з рецептури.

Дивіться також:  Сосиски з сиром до пива, запечені в духовці

Як тільки полуничний соус повністю буде готовий, полити їм застиглий лимонно-вершковий десерт, потім подавати приготоване ласощі до столу, прикрасивши його листочками м’яти та шматочками полуниці.