Артишоки, фаршировані грибами

Інгредієнти

Артишоки — 6 шт.
Лимон — 1 — половина лимона на артишоки, 2 — ая половина для варіння
Морська сіль — за смаком
Вершкове масло — 2 столові ложки
Часник — 2 зубчики часнику, подрібненого
Ріпчаста цибуля — 1 маленька цибулина, дрібно рубана
Гриби — 1 стакан рубаних (свіжих)
Шинка — 1/2 склянки нарізаної шинки (якщо вегетаріанська кухня – не класти)
Вершки — 1/4 стакан
Сир пармезан — 2-3 столові ложки (тертий)
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Цибуля зелена — за смаком
Панірувальні сухарі — 1 столова ложка

Як приготувати Артишоки, фаршировані грибами

Артишоки, що з ними робити? Будучи з Міннесоти, у нас їх повно, так як розпочався сезон. І я все думала, як їх приготувати? Відповідь на це питання проста. Артишоки і гриби. Виходить вишукане вегетаріанське блюдо. Зовнішні листки трохи жорсткі і бажано, при купівлі вибирати артишоки, чиї листя без коричневих країв. Ось рецепт…

Покроковий рецепт

Приготувати інгредієнти для начинки. Часник, цибуля, гриби подрібнити.

Підготувати артишоки. Спочатку видалити всі жорсткі зовнішні «листя». Половинкою лимона полити артишоки. Зрізати верхівку.

Видалити стебла по краях і в серцевині. Відварити артишоки в соленій воді лимонної (близько 15 хвилин, залежно від розміру). Злити воду і остудити.

Масло розтопити на сковороді й обсмажити на ньому часник до рум’яного кольору, цибулю до прозорості, потім додати гриби. Приправити сіллю і перцем, смажити до випаровування рідини. Додати шинку і перемішати. Додати вершки, перемішати, трохи зменшити вогонь. Додати тертий сир пармезан. Зняти з вогню, дати охолонути.

Грибну начинку перемішати з зеленим цибулею. Заповнити артишоки начинкою. Зверху присипати трохи сиром (за бажанням) і хлібної крихтою. Запікати в духовці при температурі 160 С протягом 5 хвилин або до золотистого кольору. Делікатес готовий! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Як приготувати тушковану качку (шматочками)