Овочева казка

Час приготування: 1 година

Думали, що вийде звичайна овочева запіканка, а вийшла овочева казка!

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Цвітна капуста — 300 грам
Баклажани — 2 середніх
Цибуля — 1 велика цибулина
Часник — 2 зубчики
Помідори — 4-5 середніх
Кабачки — 1 середній
Перець болгарський — 2 середніх
в рецепті використовувала зелений
Сир — 150 грам
Сметана або майонез — 1 ст. л
я використовувала майонез
Кетчуп — 1 столова ложка
Сіль,Спеції — за смаком
Я використовувала приправу букет перців
Перець червоний, перець чорний — за смаком
Кайенский перець чилі

Як приготувати Овочева казка

Блюдо «Овочева казка» при всій простоті приготування виходить дуже смачною, ситною і вишуканим блюдом.
Смачно, красиво, а головне, корисно. І готувати швидко і з’їдять його теж швидко!:)
Це блюдо підійде як гарнір, але ми його їли як основне блюдо.

Покроковий рецепт

1


(У мене були готові заморожені і нарізані кубиками овочі: кабачки, баклажани, цвітна капуста.)
Помити овочі, почистити цибулю, часник, перець, баклажани, кабачки
Всі овочі, крім кольорової капусти, нарізати кубиками
Поставити варитися в солону воду цвітну капусту приблизно 4 хвилини. Потім нарізати її кубиками.
Розігріти сковороду,налити,а краще пензликом або спрей-змастити маслом сковороду олією.
Злегка підсмажити капусту. І прибрати її в окрему тарілку.Повторюємо все теж саме з іншими овочами.

2

Баклажани потримати 10-15 хвилин в солі. Потім промити баклажани.
Злегка підсмажити їх на соняшниковій олії і прибрати в окрему тарілку. Для кожного виду овочів окрема тарілка.

3

Злегка підсмажити на соняшниковій олії кабачки. Прибрати в окрему тарілку

4

У мене була тільки одна цибулина, краще візьміть дві великих, так буде краще. Посмажити цибулю до золотистого стану (але це на ваш розсуд) на соняшниковій олії. Прибрати в окрему тарілку.

5

Трохи посмажити перець на соняшниковій олії. Прибрати в окрему тарілку.
Загасити помідори, додати дрібно рубаний часник. Прибрати в окрему тарілку.

6

Починаємо збирати нашу «Овочеву казку».
Беремо скляну посуд. Не змащуємо маслом, так як наші овочі ввібрали в себе масло.
1 шар — кабачки, солимо, перчимо, зверху тушковані помідори.
У кожен шар ми будемо класти цибулю, помідори.

7

2 шар-баклажани, солимо(зовсім трохи), додаємо спеції, перець.
Зверху обсмажену цибулю, варені помідори.

8

3 шар — кабачки, цибуля, помідори, поперчити, посолити (половина кабачків)
4 шар — перець болгарський, цибуля, помідори.

9


Змішати кетчуп і майонез.
5 шар — кабачки, посолити поперчити, цибуля, помідори.
Зверху змастити (кетчуп+майонез)
Посипати тертим сиром.

10

Поставити на 30 хвилин у холодну плиту на 180 градусів.

11

«Овочева казка» готова! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Літній фруктовий салат з авокадо і сиром