Шоколадний кекс з кабачком

Смачний шоколадний кекс з неймовірним запахом, і ви не повірите — з кабачка! Витративши мінімум інгредієнтів і зусиль ви отримаєте прекрасне і корисне блюдо

Інгредієнти

Кабачок — 100 г (гарненько віджати)
Борошно — 20 г
Яйце — 1 шт
Какао-порошок — 10 г
Розпушувач — 0,5 ч. л
Ванілін — за смаком
Кориця — за смаком
Цукор/підсолоджувач — за смаком

Як приготувати Шоколадний кекс з кабачком

Не знаєте, що б такого смачного та корисного приготувати на сніданок? Цей рецепт для вас. Ароматний і апетитний десерт з чашкою чаю або кави стане прекрасним початком вашого дня. Багато вважають кабачок не найсмачнішим овочем, але спробувавши це блюдо вони однозначно змінять свою думку. Мої друзі навіть не вірять, що він є в складі даної страви.

Покроковий рецепт

Насамперед нам потрібно почистити кабачок і натерти його на дрібній тертці (чим менше терка — тим менше буде помітний кабачок в складі). Потім гарненько віджати масу, щоб прибрати зайву вологу.

Тепер додамо одне яйце і гарненько перемішаємо дану суміш

Тепер додамо сипучі речовини, а саме борошно, какао-порошок, розпушувач, цукор/підсолоджувач, корицю, ванілін. Змішати з яйцем і кабачком.

Змастити форму маслом, влити приготовлену суміш і поставити в духовку, розігріту до 160 градусів. Пекти до готовності (у мене на одну порцію близько 30 хвилин) При бажанні можна посипати шоколадом або цукровою пудрою, або зробити глазур. Приємного апетиту)))

Дивіться також:  Болгарський перець, фарширований перловкою