Сало, запечене в духовці

Сало, запечене в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Сало – 1 кг сала з невеликим прошарком м’яса
Цукор – 1/4 чашки
Сіль – 1/4 чашки крупної солі

Як приготувати Сало, запечене в духовці

Запечемо сьогодні сало в духовці? Ніколи не пробували? Любителі сала, Ви багато втратили! Сало виходить повітряне, ніжне з хрусткою золотистою скоринкою. Для приготування такого сала вам необхідний хороший шматок!

При купівлі сала на ринку або в магазин, вибирайте продукт білого або ніжно-рожевого кольору (жовтизна і сірість – означає старість). Сало чудово вбирає сторонні запахи і позбутися від них при солінні або запіканні не вдасться, тому зберігайте його окремо від інших продуктів і загорнутим в поліетиленовий пакет. Товстошкірі сало буде важко прожувати, а ось сало з тонкою шкіркою вийде при засолюванні або запіканні ніжним і податливим, враховуйте це при покупці. Визначити товстошкірість допоможе ніж або вилку. При протыкании шкурка повинна бути податлива, а сам шматочок повинен бути трохи щільним, трохи м’яким. Найсмачніше сало, вирізане зі спини, середнього смаку – з бочины, а нижчої якості – з черева.

Покроковий рецепт