Сало, запечене в духовці

Інгредієнти

Сало — 1 кг сала з невеликим прошарком м’яса
Цукор — 1/4 чашки
Сіль — 1/4 чашки крупної солі

Як приготувати Сало, запечене в духовці

Запечемо сьогодні сало в духовці? Ніколи не пробували? Любителі сала, Ви багато втратили! Сало виходить повітряне, ніжне з хрусткою золотистою скоринкою. Для приготування такого сала вам необхідний хороший шматок!

При купівлі сала на ринку або в магазин, вибирайте продукт білого або ніжно-рожевого кольору (жовтизна і сірість – означає старість). Сало чудово вбирає сторонні запахи і позбутися від них при солінні або запіканні не вдасться, тому зберігайте його окремо від інших продуктів і загорнутим в поліетиленовий пакет. Товстошкірі сало буде важко прожувати, а ось сало з тонкою шкіркою вийде при засолюванні або запіканні ніжним і податливим, враховуйте це при покупці. Визначити товстошкірість допоможе ніж або вилку. При протыкании шкурка повинна бути податлива, а сам шматочок повинен бути трохи щільним, трохи м’яким. Найсмачніше сало, вирізане зі спини, середнього смаку – з бочины, а нижчої якості – з черева.

Покроковий рецепт

Сало покладіть у велику глибоку миску. Засипте сало 1/4 склянкою цукру і до 1/4 чашки крупної солі. Натріть сало з усіх боків, закрийте кришкою і приберіть маринуватися на ніч (якщо кришки, чашку з салом обов’язково загорніть сало в поліетиленовий пакет або в харчову плівку).

На наступний день…
Розігрійте духовку до 350 F (180 С за Цельсієм) градусів. Сало промийте під проточною водою, висушіть на кухонному паперовому рушнику і викладіть на решітку. Грати поставте в духовку на середній рівень. (Рівнем нижче, під решітку, я ставлю деко, для того щоб на нього капав жир). Зверху сало накрийте фольгою, щоб не пригоріло. (Якщо постелити фольгу глянсовою стороною вгору, сало буде повільно готуватися, нудитися. Якщо постелити фольгу глянсовою стороною всередину, до сала – глянець буде відбивати тепло прямо на продукт і сало вийти рум’яним). Запікайте сало у фользі в духовці приблизно 1 годину 45 хвилин. У процесі запікання через кожні 30 хвилин сало треба перевертати, щоб воно румянилось з усіх боків.

Дивіться також:  Гриби в вершках, приготовані в гювече

Потім духовку розігрійте до 450F (230 С за Цельсієм), зніміть фольгу і запікайте сало ще 15 хвилин. Запечене сало в духовці готово! Викладіть запечене сало на тарілку, присипте крупною сіллю, наріжте кубиками і подавайте на стіл. Дуже смачно їсти сало з соусом або, змастити невеликою кількістю гірчиці з скибочкою білого хліба або пряної булочкою! Можна подати до картопляного пюре з овочами. Приємного апетиту!