Сушені яблука на зиму

Сушені яблука — дуже корисний смачний десерт

Інгредієнти

свіжі яблука — 2 кг
лимонна кислота — 10 грам кислоти на 1 літр води
вода — див. пропорції
друшляк — .
пароварка — .

Як приготувати Сушені яблука на зиму

Літо — це пора, коли багато фруктів і багато вітамінів. Яблука-в них багато вітамінів, які потрібні організму цілий рік.
Сушене яблуко — лідер серед фруктів за змістом вітамінів.

Як приготувати в домашніх умовах? Дивимося рецепт нижче…

Покроковий рецепт

Крок 1.
Нам потрібні свіжі яблука, лимонна кислота,пароварка або друшляк.

Крок 2.
Яблука помити, дати обсохнути.

Крок 3.
Розрізати навпіл, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.

Крок 4.
Покласти яблука в холодну воду з розчином лимонної кислоти (10 г кислоти на 1 літр води) на 3 хвилини.

Крок 5.
Для швидкого приготування потрібно підтримати яблука 5 хвилин над парою в пароварці або в друшляку над киплячою водою.

Крок 6.
Остудити яблука в холодній воді

Крок 7.
Просушити яблука на паперовому рушнику.

Крок 8.
Розкласти яблука в один шар на підносі і сушити в духовці (від 70 градусів) на 40 хвилин. Потім знизити температуру до 50 градусів і тримати в духовці ще 30 хвилин.

Остудити яблука. З духовки перенести фруктики на сонці на 6-8 годин.

Крок 9.
Правильно висушені яблука мають жовтувато-коричневий колір, при стисненні не ламаються і не виділяють сік. Зберігають сушені яблука в скляних банках, щільно закритими або в полотняних мішечках, просоченої сольовим розчином.

Дивіться також:  Гриби в вершках, приготовані в гювече