Сушені яблука на зиму

Сушені яблука на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Крок 1.
Нам потрібні свіжі яблука, лимонна кислота,пароварка або друшляк.

Крок 2.
Яблука помити, дати обсохнути.

Крок 3.
Розрізати навпіл, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.

Крок 4.
Покласти яблука в холодну воду з розчином лимонної кислоти (10 г кислоти на 1 літр води) на 3 хвилини.

Крок 5.
Для швидкого приготування потрібно підтримати яблука 5 хвилин над парою в пароварці або в друшляку над киплячою водою.

Крок 6.
Остудити яблука в холодній воді

Крок 7.
Просушити яблука на паперовому рушнику.

Крок 8.
Розкласти яблука в один шар на підносі і сушити в духовці (від 70 градусів) на 40 хвилин. Потім знизити температуру до 50 градусів і тримати в духовці ще 30 хвилин.

Остудити яблука. З духовки перенести фруктики на сонці на 6-8 годин.

Крок 9.
Правильно висушені яблука мають жовтувато-коричневий колір, при стисненні не ламаються і не виділяють сік. Зберігають сушені яблука в скляних банках, щільно закритими або в полотняних мішечках, просоченої сольовим розчином.