Крок 1.
Нам потрібні свіжі яблука, лимонна кислота,пароварка або друшляк.
Крок 2.
Яблука помити, дати обсохнути.
Крок 3.
Розрізати навпіл, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
Крок 4.
Покласти яблука в холодну воду з розчином лимонної кислоти (10 г кислоти на 1 літр води) на 3 хвилини.
Крок 5.
Для швидкого приготування потрібно підтримати яблука 5 хвилин над парою в пароварці або в друшляку над киплячою водою.
Крок 6.
Остудити яблука в холодній воді
Крок 7.
Просушити яблука на паперовому рушнику.
Крок 8.
Розкласти яблука в один шар на підносі і сушити в духовці (від 70 градусів) на 40 хвилин. Потім знизити температуру до 50 градусів і тримати в духовці ще 30 хвилин.
Остудити яблука. З духовки перенести фруктики на сонці на 6-8 годин.
Крок 9.
Правильно висушені яблука мають жовтувато-коричневий колір, при стисненні не ламаються і не виділяють сік. Зберігають сушені яблука в скляних банках, щільно закритими або в полотняних мішечках, просоченої сольовим розчином.