Вівсяне печиво

Вівсяне печиво — улюблений десерт в нашій родині. Ще б! Готується швидко і має неперевершений насичений смак.

Інгредієнти

Вершкове масло або маргарин — 1 пачка Найкраще підходить масло, печива з’являється вершковий смак
Яйце — 1 шт.
Цукор — 100г або півсклянки
Вівсяні пластівці — 200г або 1 склянку Я беру пластівці швидкого приготування, тоді печиво виходить м’яким і пластівці стають майже не відчутні на зубах
Борошно — 200г або 1 склянку Борошна зазвичай йде трохи більше (грам 50)
Кориця або ванілін — за смаком

Як приготувати Вівсяне печиво

Для мене це самий вдалий рецепт вівсяного печива, так як воно виходить в міру хрустким (не доходячи до стану сухарика) і готується досить швидко (приблизно 30 хвилин).

Покроковий рецепт

Перше, що ми повинні зробити — залишити вершкове масло або маргарин (дивлячись, що використовується в приготуванні) залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.

Після того, як масло розм’якло, додаємо цукор і розтираємо його виделкою до однорідного стану.

Наступним кроком йде додавання яйця. Його ми також перетираємо виделкою з отриманою сумішшю.

Отже, настав час додати і основний інгредієнт нашого страви — вівсяні пластівці, всипаємо їх в отриману суміш, додаємо корицю (або ванілін) і ретельно перемішуємо.

Далі додаємо борошно для закріплення тіста, акуратно невеликими порціями просіваємо через сито і перемішуємо до однорідності.

Після того, як зробили тісто приступаємо до формування печива. Для цього руками невеликими порціями відщипуємо тісто і формуємо кульку, кладемо його на деко (попередньо покритий пекарської папером, іноді я просто змащую маслом, якщо немає під рукою паперу) і трохи придавлюємо пальцем (але не сильно притискаючи!). Такі дії повторюємо поки не скінчиться тісто або місце на деку.

Дивіться також:  Снігові цукерки-трюфель з печива, без випічки

У попередньо розігріту духовку до 180 градусів ми ставимо деко з нашим майбутнім печивом і випікаємо на середній полиці 15 хвилин. Готове печиво покривається золотистою скоринкою.

Вуаля! Печиво готове, воно виходить в міру м’яким і в міру хрустким, купуючи вершковий смак і володіючи яскравою насиченістю.