Запечені баклажани з овочами і сиром

Час приготування: 45 хвилин

Осіннє страву, з дуже легким приготуванням.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Баклажан — 3
Помідор — 2
Шампиньены — 100 гр
Вершковий плавлений сир — 50 гр
Будь-який твердий сир — 100 гр
Цибуля ріпчаста — 1
Болгарський перець — 1/2
Часник — 1 головка
Зелаень, петрушка кріп, базилік — За смаком
Сіль, перець — за смаком
Миетана або оливкова олія — За смаком

Як приготувати Запечені баклажани з овочами і сиром

Готуються швидко, просто, а головне — виходять неймовірно смачними !

Покроковий рецепт

1

Готуємо овочі.

2

Ріжемо баклажани уздовж, навпіл, що б вийшли «човники». Замочуємо в холодній воді на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Займаємося овочами, ріжемо дрібно болгарський перець, цибуля. Печериці і помідори — тонкими слайсами.

3

Акуратно вирізаємо серединку, промазуємо сметаною або майонезом ( Можна маслом) Солимо, перчимо за смаком.

4

Складаємо всередину човників дрібно нарізані овочі. Зверху тремо вершковий сир, потім твердий. (Що б вершковий сир легше терся на тертці, перед готуванням потримайте його близько 15ти хвилин в морозилці). Посипаємо зверху зеленню. Розігріваємо духовку до 160°C. Стелимо на деко пергаментний папір і викладаємо наші човники. Відправляємо в духовку, приблизно на 15-20 хвилин. Стежимо за готовністю.

5

Витягуємо і можна подавати до столу. Наші човники вийшли дуже м’яким, соковитим, і неймовірно смачними! За цією осінню страву!
При бажанні можна експериментувати з інгредієнтами додавати фарш, кабачки, гарбуз і інші овочі.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів

Дивіться також: