Запіканка з яблук для ласунів

Просте блюдо відкриє для вас неповторні ароматні ноти кориці, яблук і випічки.

Інгредієнти

масло вершкове — для змазування
вершки — 240 мл
батон — 500 гр.
курячі жовтки — 3 шт.
цукор — 200 гр.
яблука — 8 шт.
кориця, цедра апельсина — за смаком
для верхнього шару
яблука або груші для верхнього шару — 200 гр.
яйце куряче — 1 шт.
морозиво — при подачі

Як приготувати Запіканка з яблук для ласунів

Здавалося б просте блюдо, а скільки приємних хвилин доставляє важкий шматочок приготовленої власними руками запіканки, який розгін апетиту, скільки емоцій, пов’язаних з її поїданням, скільки енергії захоплення… Немає більше сил, є тільки підвищена слинотеча і бажання зробити маленький кулінарний подвиг!

Покроковий рецепт

Жовтки збити з вершками і замочити в них батон нарізаний скибочками. Форму обов’язково змастити і вислати по краях і дну скибочками батона. Яблука почистити, вирізати серцевину, натерти на тертці і перемішати з цукром, цедрою і корицею, викласти у форму. Зверху закрити хлібом і змастити яйцем.

Зверху на запіканку покласти гуртки очищених яблук або груш. Запікати все пів години при температурі 180 градусів. Якщо почне підгоряти, прикрити фольгою. При подачі присипати запіканку з яблук цукровою пудрою. Дуже смачно подавати з морозивом!

Дивіться також:  Запіканка з перловки з яловичої печінкою