Бісквітний рулет з малиною-Зебра

Ось такий веселий, смугастий рулетик зі свіжою малиною і сирно-вершковою начинкою.

Інгредієнти

Для бісквітного тіста:
Яйця курячі — 5 шт.
Цукор — 120-150 г
Розпушувач — 1/2 чайної ложки
Борошно 160 г
Какао — 2 столові ложки
Для крему:
Вершки — 250 мл (для збивання не менше 30 %)
Цукрова пудра — за смаком
Загущувач для вершків — 1 пакетик
Сирна маса — 250 г
Малина — 1 склянка (свіжа)

Як приготувати Бісквітний рулет з малиною-Зебра

Тісто бісквітне, а в приготуванні бісквіта головне – ніжність і акуратність під збиванні і перемішуванні. Все інше просто. У даному рецепті в бісквіті я збільшила кількість яєць, щоб тесту вистачило на весь деко, і відповідно збільшила кількість борошна. Цукру залишила як завжди, так як начинка солодка, ви можете додати трохи побільше.

Сподіваюся, фотографії будуть допомагати вам в процесі його приготування :-). Але якщо щось незрозуміло, питайте, завжди рада допомогти ;-).

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Приготувати бісквітне тісто. Для цього необхідно відокремити білки від жовтків. У різних посудах збити з цукром жовтки і білки. При збиванні білків важливо пам’ятати: білки боятися води, жовтка і жиру. А взагалі, щоб не було проколів (і це стане в нагоді в майбутньому) подивіться правила збивання білків. Удача вам буде забезпечено :-)! Підсумок: жовтки повинні після збивання побіліти, а білки — збільшитися раз в 7-10 (так що посуд заздалегідь вибирайте велику).

Білки перекласти в глибоку чашу (якщо в цій вам затісно), додати жовтки і нежненько перемішати (ні в якому разі не збивати білки осядуть, і тісто не підніметься). Додати розпушувач і просіяне борошно. Не поспішаючи, акуратно перемішати, зачерпуючи ложкою тісто з борошном знизу вгору. Тісто готове! Весь процес приготування з покроковими фотографіями ви можете подивитися, пройшовши за посиланням — бісквітне тісто. Тісто розділити навпіл. В одну половину тіста додати какао, перемішати.

Дивіться також:  Бісквіт, який вийде завжди

Деко вистелити пергаментним папером. Коричневе тісто перекласти в пакет, зрізати куточок і видавити на деко по діагоналі смужки. Те ж саме проробити з білим тестом.

Смужки зверху злегка розрівняти. Ось що виходить.

Випікати бісквіт на вже розігрітій! до 180 градусів духовці 6-8 хвилин (не більше). Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити. Вийняти деко. Зверху накрити чистим рушником.

Перевернути. Обережно зняти папір для випічки (якщо погано відходить – змастити папір вологим пензликом).

Накрити бісквіт для рулету другим рушником (якщо рушник довга, можна 2-й частиною цього ж рушники).

Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути.

Приготувати крем.
Сирну масу збити виделкою, щоб не було грудок. Вершки (на них повинно бути написано, що вони для збивання) збити міксером до «піків», додавши при цьому цукрову пудру і загущувач для вершків (кількість — за інструкцією). Перемішати збиті вершки і сирну масу. Розгорнути рулет (прибравши рушник), викласти начинку (залишивши небагато для прикраси), розмазати по всьому коржу.

Викласти малину (малинку я не мила, своя, з городу :-)).

Загорнути бісквітний корж в рулет.

Поставити бісквітний рулет з малиною в холодильник для просочення.

Прикрасити верх рулету залишилися кремом і ягодами. Приємного чаювання!