Бісквітний шоколадний рулет з фісташками

.

Інгредієнти

Для тіста:
Яйця курячі — 4 шт.
Цукор — 120 г
Борошно — 60 г
Какао — 60 г ( приблизно, 6 столових ложок без гірки)
Кава — 1 чайна ложка (швидкорозчинне)
Мигдальний сироп для просочення коржа
Для крему:
Суха суміш для пудингу — 40 г
Молоко — 0,5 літрів
Вершки — 250 мл (35%)
Цукрова пудра — 100 г (або за смаком)
Для глазурі:
Шоколад — 70 г
Вершкове масло — 70 г

Як приготувати Бісквітний шоколадний рулет з фісташками

.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Приготувати шоколадне бісквітне тісто. Жовтки відокремити від білків. Збити жовтки до білого з половиною цукру (60г).

Додати какао і кави, розведений в 1 чайній ложці гарячої води, добре перемішати. Хочеться відзначити, що це рецепт приготування класичного бісквітного тіста (детальніше можна дізнатися, пройшовши за посиланням). Єдине, що в ньому додається кави і какао порошок. Какао можна збільшити/зменшити за своїм смаком, тоді і кількість борошна необхідно збільшити/зменшити. Тобто, якщо ви вирішили покласти 20 г какао, а не 60 р, то борошна потрібно додати ще 40 р.

Збити білки в міцну піну з цукром. Перекласти збиті білки в яєчно-шоколадну масу і акуратно перемішати.

Додати борошно, перемішати, зачерпуючи тісто ложкою, знизу вгору (не збивати!).

Деко вистелити папером. Викласти на папір тісто, розрівняти. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 С духовку. Випікати 7 хвилин.

Готовий корж відразу вийняти, зверху накрити листом пергаментного паперу, перекласти на рівну поверхню, перевернувши. Зняти верхній лист пергаментного паперу (той на якій випікався корж).

Скрутити шоколадний корж в рулет, простеленный пергаментним папером з обох сторін. Залишити остигати.

Підготувати фісташки: почистити, дрібно нарізати або перемолоти в бленедре. Як почистити фісташки дивіться тут.

Дивіться також:  Бісквітний торт з сиром і апельсином

Зварити пудинг по інструкції. Взяти 5-6 столових ложок молока, розвести в ньому пудинг. Інше молоко закип’ятити. Гаряче молоко влити тонкою цівкою в пудингову суміш і перемішати. Всю суміш повернути на вогонь і варити до загущення, завжди помішуючи. Пудинг охолодити.

Збити міксером вершки і цукрову пудру (близько 1 хвилини), додати охолоджений пудинг, ще раз збити. Виходить кашоподібна маса з дрібненькими шматочками пудингу. Якщо ви не любитель грудочок або пудингів, просто не додавайте. В такому випадку не забудьте збільшити кількість вершків і цукрової пудри. (Вершки повинні бути саме для збивання).

Розгорніть остиглий рулет і просочіть мигдальним сиропом. Викладіть на корж пудинговый крем і посипте зверху рубаним мигдалем.

Загорніть рулет.

Приготуйте глазур, розтопивши і перемішавши шоколад і масло. Полийте рулет зверху шоколадною глазур’ю.
Присипте горішками.
Приємного чаювання!