Бісквіт з яблуками і гарбузом

Час приготування: 1 година

Цей пиріг перегукується з яблучної шарлотки за способом приготування, але секретним інгредієнтом стане гарбуз, яку в класичну шарлотку не кладуть.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
Борошно — 1 склянка
Цукор — 1 склянка
Яблука — 3 шт.
Гарбуз — 300 г
Сіль — за смаком
Яйця курячі — 5 шт.
Коріандр — 1 чайна ложка

Як приготувати Бісквіт з яблуками і гарбузом

Яскравий і дуже корисний овоч надає пирога неповторний смак і аромат.Для приготування гарбузово-яблучного пирога вам знадобиться прості інгредієнти, такі як яйця, цукор, яблуко, гарбуз і, звичайно, борошно. Ще одним секретним інгредієнтом стане кориця, посипте нею начинку для пирога. Вона підкреслить смак яблук і гарбуза. Ну дуже смачно!

Покроковий рецепт

1

Приготуємо бісквітне тісто для пирога з яблуками і гарбузом.
Беремо охолоджені яйця (це обов’язковий пункт, тому що холодні білки збиваються краще) і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку збиваємо білки з дрібкою солі.

2

Поступово, не припиняючи збивання, у білки додаємо цукор. Увага! Додавати цукор рекомендується по 1 столовій ложці, кожну наступну порцію цукру потрібно всипати після повного розчинення попереднього.

3

В кінці збивання у вас повинна вийти щільна білкова піна. Як говориться: «Щоб ложка стояла!».

4

Далі у збиті білки додаємо по 1 жовтку. Процедура така ж, як і з цукром: не припиняючи перемішування, додаємо жовток, чекаємо його повного розчинення в масі, далі додаємо наступний.

5

Склянку борошна просіваємо через сито. Додаємо борошно в білково-жовткову масу і акуратно все перемішуємо ложкою. Увага! Міксер в цьому змішуванні використовувати не можна, інакше ваше тісто не підніметься в духовці. Так

6

Яблука і гарбуз треба помити, очистити і нарізати шматочками. Далі викладіть начинку в готове тісто і не поспішаючи, акуратно перемішайте. Рада. Перед додаванням начинку на пиріг, пересипте шматочки яблук і гарбуза корицею.

7

Тісто з начинкою потрібно викладати на змащений маргарином деко або присипати його злегка манною крупою.

8

Викладіть тісто на деко, розрівняти по всій поверхні.

9

У вже нагріту до 150-160С градусів духовку поставте ваш майбутній пиріг. Час приготування — 30-40 хвилин до підрум’янення скоринки. Знову ж таки важливо, щоб духовка була вже розігріта!

10

Рада. Готовність тіста краще перевіряти сірником або зубочисткою, якій треба потикати» тісто. Якщо на сірнику залишається сире тісто, пиріг ще не готовий. Увага! Складність процедури полягає в тому, що можна переплутати тісто з розм’якшеною начинкою. Будьте уважні.

11

Після охолодження пирога його рекомендується посипати цукровою пудрою. Поріжте ще теплий бісквіт з яблуками і гарбузом на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Грибні котлети