Борщ гарячий

Борщ приготувати дуже швидко і просто.

Інгредієнти

Для бульйону :
М’ясо свинина — 500 г
Перець болгарський солодкий — 1 шт.
Вода — 3.5 л.
Для заправки (пасерування) овочі не очищені:
Буряк червоний столовий — 600 г
Ріпчаста цибуля — 200 г
Морква велика — 250 г
Картопля — 500 г
Томатна паста — 80-100 г
Масло рослинне — 120 г
Спеції:
Сіль — 1,5 ч. л
Перець мелений чорний — чверть чайної ложки
Запашний перець горошком — 5 шт.
Лавровий лист — 3 шт.
Часник — 2 зубчики
Для подачі:
Сметана — 120 г
Яйце варене — 4 шт.
Зелень петрушки — кілька гілочок

Як приготувати Борщ гарячий

Буряк смачна і корисна, а перші страви з неї ще і незвичайно яскраві! Пропоную приготувати сьогодні гарячий борщ. Це дуже близький родич класичного, тільки замість капусти у нас буде столовий буряк у великій кількості.

Покроковий рецепт

Почнемо, для 8 порцій, нам буде потрібно:

Для початку поставимо варити м’ясний бульйон, свинина буде вариться приблизно 35 — 40 хвилин до неї додам свіжий перець і невелику частину нарізаного буряка, за цей час ми встигнемо, підготуємо все необхідне. Паралельно ставлю отвариваться яйця.

Овочі очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо, приступаємо до нарізки.
Цибулю, моркву, буряк, перець – дрібною соломкою приблизно 0.2 X 0.2 міліметра. Часник — пластинками. Картопля не дуже великими скибочками. Відварені яйця слайсами, а частина кубиками, зелень за бажанням.
Нарізану картоплю додаємо в бульйон.

Обсмажимо всі овочі в розпеченому сотейнику з маслом, спочатку моркву з цибулькою, а потім додамо до них і саму буряк. Овочі доводимо до напівготовності, потім додамо чотири-п’ять столових ложок пасти і 100 мл. бульйону або простої води. Овочі повинні бути м’якими, але не переварені. За пару хвилин до готовності додаємо сіль, часник, спеції, цукор вводити не буду, овочі дуже солодкі. Пробуйте заправку, якщо вона надто солодка, можна додати трохи оцту приблизно 1 столову ложку, або розведеною з водою лимонну кислоту, або ж якщо є то кислі помідори.

Дивіться також:  Борщ холодний – брат окрошки

Як тільки заправка буде готова, вводимо її в м’ясний бульйон. М’ясо відварене, я витягла, розібрала на шматочки і повернула назад в каструлю, даємо проваритися приблизно 10 хвилин, додамо лавровий листочок і почекаємо ще 5 хвилин. Все, готово, смачно яскраво і корисно!

Будемо подавати, поки не охолов, у тарілку акуратно наллємо борщ, додамо яєчний слайс, листя петрушки і сметанку.
Приємного.