Чебуреки з мясом

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Беріть на озброєння це тісто для чебуреків, начинка може бути будь-яка, але тісто по цьому рецепту виходить дуже смачне, хрустке. Одного разу спробувавши воно стане улюбленою!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
борошно — 2,5 — 3 склянки
приблизно
масло вершкове — 100 гр.
м’яке
вода (окріп) — 1 стакан
сіль — 1 ч. л.
кількість солі за смаком
фарш м’ясний — 300 гр
за вашим бажанням
цибуля ріпчаста — 1 шт.
середнього розміру
масло рослинне — 1 стакан
олія для смаження
спеції — щіпка
для м’яса

Як приготувати Чебуреки з м’ясом

Якщо ви захотіли приготувати соковиті, смачні чебуреки з хрустким тестом, спробуйте цей рецепт! Сподіваюся він вам сподобається! Я пропоную начинку з м’ясним фаршем, але можете брати будь-яку начинку, хто любить з сиром і зеленню! Теж дуже цікавий смак виходить!

Покроковий рецепт

1



Приготуємо тісто: Масло ріжемо на шматочки, даємо трохи постояти при кімнатній температурі. Вливаємо крутий окріп, солимо. Помішуючи ложкою поступово всипаємо борошно. Поки тісто не візьме всю муку, може бути вам знадобиться трохи менше або більше борошна, так як вона буває різна!
Замішуємо м’яке еластичне тісто, тісто дуже приємне на дотик, але в теж час гнучке і пружне.
Тісто ділимо на 10-12 кульок. Розкладаємо їх на присипаної борошном поверхні, накриваємо серветкою і даємо тісту відпочити.

2



Тим часом займемося начинкою : Беремо фарш м’ясний, м’ясо може бути будь-як, за вашими вподобаннями, але він не повинен бути надто пісним, а то чебуреки будуть сухі і не соковиті! Ріжемо цибулину дрібними кубиками і обсмажуємо його на вершковому маслі до прозорості, солимо. Так як наш цибуля буде припущенної, не буде неприємного присмаку від лука, як було б, якби ми поклали його в фарш сирим!

3

Беремо по одній кульці з тіста розкочуємо. тоді тісто не буде підсихати. Взяли, розкатали, поклали начинку, трохи відступивши від краю, накрили начинку другою половиною розкатаної коржі, защипнули.

4



А тепер про нюанси : Кладемо м’яса не дуже багато, щоб залишався простір в чебуреке, тому що буде виділятися сік, чебуреки при смаженні будуть надуватися, якщо соку буде не достатньо місця, то чебурек буде лопатися і сік, витікаючи у фритюр буде бризкатися. Коли ліпимо чебурек, намагаємося не залишати повітря всередині. Краї чебурека потрібно дуже ретельно защипнути, за цим якщо у вас немає спеціального пристосування, то беремо вилку і краю трохи продавлюємо зубчиками виделки, намагаючись не проколоти тісто!

5


Тепер накаливаем олія, я роблю в воге, можна в будь-якому казані це робити. Масла повинно бути стільки, скільки знадобиться для того, щоб чебурек повністю занурився в нього. Кладемо чебурек в кипляче масло, не відходимо від нього, як тільки з’явиться гарний золотий колір у чебурека, перевертаємо його і смажимо ще хвилинку, іншу, орієнтуємося за кольором чебурека. так як чебуреки смажаться дуже швидко, начинка повинна лежати в ньому тонкої лепешечкой, що б начинка встигла приготуватися. І краще звичайно займатися цим в двоем, один ліпить. інший смажить. Тоді ні чого не підгорить. Коли я роблю їх одна, я спочатку ліплю кілька штук, накриваю їх що б не заветривалось тісто, смажу…Потім знову ліплю і т. д. Тоді є шанс що ні чого не підгорить і все вийде просто чудово!

6


Тепер наливаємо чашку ароматного чаю і приступаємо до трапези! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ганфан