Хінкалі

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Хінкалі — традиційне грузинське блюдо.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
борошно — 4,5 склянки
м’ясо — 800 гр
300 свинини, яловичини 500
цибуля — 1 (велика цибулина)
яйце куряче — 2 шт
сіль — за вксу
перець — за смаком
зелень — на смак
сметана — 200гр
лавровий лист — за смаком
часник — за смаком

Як приготувати Хінкалі

Хінкалі — традиційне грузинське блюдо, за складом дуже схожа з нашими російськими пельменями, але є між ними і дуже великі відмінності: форма, смак, подача, філософія. В очікуванні гостей господині звичайно хочеться чим-то виділиться і здивувати. Нашими традиційними пельменями вже навряд чи когось здивуєш, а ось хінкалі….. Такі схожі, але такі різні.

Покроковий рецепт

1

Насамперед дивимося список необхідних інгредієнтів для хінкалі, порівнюємо його з наявним асортиментом і визначаємося все є чи потрібно щось докупити. Докуповуємо, збираємо все необхідне і починаємо приготування.

2

Замісимо тісто для хинкакли. Для цього беремо борошно, висипаємо її в глибоку чашку гіркою, робимо в центрі поглиблення і додаємо в нього сіль, воду і попередньо збиті яйця. Перемішуємо інгредієнти і замішуємо тісто вже руками. Після того як тісто замісили залишаємо його на 30 хвилин, прикривши серветкою.

3




Тепер саме час зайнятися підготовкою начинки для хінкалі. Звичайно найкраще взяти кускове м’ясо (яловичина, свинина, баранина) і приготувати фарш безпосередньо перед приготування хінкалі, але у мене вже був попередньо заготовлений фарш і я взяла його. У фарш додаємо подрібнений в блендері цибулю, сіль, перець. Можна ще додати подрібнену кінзу, але в одного з очікуваних нами гостей на неї алергія і було прийнято рішення обійтися без неї. Також у фарш додаємо холодну воду (скільки візьме фарш), це необхідно для того, щоб начинка вийшла соковитою.

4

Поки ми займалися приготуванням начинки наше тісто відпочило і готовий до приготування. Ще раз гарненько вимішуємо його, ділимо на частини і розкачуємо тонкий пласт. Вирізаємо кружечки діаметром 10-15 см

5



Викладаємо фарш в центр нашого кружечка і починаємо збирати краю в складочки, щоб вийшов мішечок. Щільно склеюємо одержаний хвостик і слезаем зайву його частина ножем, але не занадто багато, інакше конвертик може розклеїтися.

6

Тепер ставимо на вогонь велику каструлю з водою, додаємо туди сіль і лавровий лист (за смаком) і поки вода буде закипати йдемо долеплять наші хінкалі. Каструля повинна бути дійсно великий і води жаліти не треба, адже основна родзинка хінкалі полягає в тому, що всередині конвертика в процесі приготування утворюється дуже смачний і ароматний бульйон і потрібно постаратися приготувати їх так, щоб конвертики не розірвалися, а для цього потрібно щоб під час приготування вони не стикалися один з одним.

7


Поки вода закипає доробляємо наші хінкалі.

8




Вода закипіла, а значить пора приступати до безпосереднього приготування хінкалі. Акуратно опускаємо їх по одному в воду, не забуваємо що конвертики не повинні порватися або розклеїтися. Після спливання, хінкалі варити протягом 7-10 хвилин. Поки наші хінкалі варяться, я вирішила компенсувати відсутність в їх складі зелені смачним і ароматним соусом. Для соусу знадобиться сметана, зелень, часник, суміш бажано свежемолотая, сіль та інші спеції за бажанням. Зелень дрібно ріжемо, часник тремо, солимо, перчимо за смаком. Гарненько перемішуємо і соус готовий.

9

До цього часу вже під’їхали наші хінкалі. Акуратно виловлюємо їх з води і викладаємо на тарілку. Даємо трохи охолонути і подаємо до столу з соусом. Хінкалі краще всього їсти руками, акуратно відкушуючи з краю і випиваючи бульйон. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шашлик з свинини