Кабачкова ікра в мультиварці

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Смачна і ніжна, дуже приємна на смак, кабачкова ікра. Не потрібно попередніх обжариваний кожного складового продукту, а це значить, що немає зайвого масла і продукт дуже легкий для засвоєння.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Кабачки — 2 кг
Цибуля — 2 великі цибулини
Морква — 2-3 великі
Помідори — 4-5 м’ясистих, стиглих
Вода — 1 стакан
Масло — 1/2 склянки
Часник — 3-4 зубчики
Лимонна кислота — 1/2 чайної ложки
Цукровий пісок — 1,5 столові ложки
Перець гострий — 1 шт., за бажанням

Як приготувати Кабачкова ікра в мультиварці

Взагалі всі другі страви з гарбуза дуже добре можна поєднувати з цією ікрою, вони як би доповнюють один одного. Хоча я сама звичайно гарбуз не так вже сильно і люблю, але деякі друзі від неї просто «без розуму».

Покроковий рецепт

1

Кабачки очистіть від шкірки, приберіть все насіння і наріжте шматочками або кубиками. Наріжте цибулю (якщо дрібний, то наріжте півкільцями, якщо великий, то чверть півкільцями).

2

Моркву порізати дрібними шматочками. Помідори поріжте часточками або кубиками (як Вам простіше). Попередньо з помідор можна зняти шкірку (при використанні в подальшому блендера це не обов’язково тому що блендер чудово перемелює все).

3

У чашу мультиварки налийте воду і масло. Покладіть моркву, цибулю, кабачки і помідори. Додайте дрібну сіль. Поставте на режим «плов».

4

Після закінчення часу перекладіть продукти в іншу миску, додайте цукровий пісок, лимонну кислоту, пропущений через прес (часникодавку) часник і ще перець (якщо хочете) і перемелете блендером в абсолютно однорідну масу.

5

Перекладіть масу знову в мультиварочную чашу і поставте режим «випічка» на 10 хвилин. Готову ікру треба розкласти в гарячі простерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками.

6

Перевернути банки догори дном і дуже тепло вкрити на пару діб (зазвичай добре закутані банки до кінця другої доби остигають).

Дивіться також:  Голубці з сирно-яєчної начинкою, в мультиварці