Картопля в мундирі і гриби, запечені в травах

Легке блюдо для ситної вечері всієї родини. Без шкоди для фігури.

Інгредієнти

Картопля — 500 грам
Гриби печериці — 6 штук
Соняшникова олія — 2 столові ложки
Спеції — Сіль, і прованські трави. Можна додати часник за смаком
Грецький йогурт — Він менш калорійний, ніж сметана або майонез, і підходить для перекусу ввечері.

Як приготувати Картопля в мундирі і гриби, запечені в травах

Страви з картоплі є найпоширенішими в наших краях. Організму необхідно постійно поповнювати запас вуглеводів(особливо взимку). Але, на жаль, смажена картопля не є дієтичним блюдом, і може зіпсувати фігуру. Для таких випадків дієтологи раджу запікати картоплю – так при готуванні використовується менше жиру.

Запечена картопля є дієтичним варіантом приготування. Така страва може стати ситною вечерею. Картоплю можна поєднувати з овочами або м’ясом птиці.

Покроковий рецепт

Картоплю необхідно добре помити(можна трохи пошкребти чистою губкою).
Гриби помити і відрізати нижню частину ніжки.

Картопля просушити паперовим рушником, розрізати на 4 частини. Великі овочі можна розрізати на 6 частин.
Печериці розрізати на половинки.

Налити на деко олію. Викласти картоплю шкіркою вниз(їй потрібно краще пропікається), покласти печериці.
Посипати зеленими травами, посолити і відправити в духовку.

Дістати картопля, викласти на тарілку, прикрасити грецьким йогуртом. Смачний обід готовий.

Дивіться також:  Деруни зі шпинатом по-українськи