Перепілка в духовці з овочами

На підготовку цієї страви у мене йде буквально 5 хвилин, потім перепілка готується в духовці, а я можу спокійно встигнути приготувати салат. Страва готується дуже просто.

Інгредієнти

перепілка — 2 шт
картопля — 0,5 кг
помідори черрі 10 шт
майонез — 200 гр
сіль, перець, каррі — за смаком
мед — 2 ст л
рослинна олія — 4 ст л

Як приготувати Перепілка в духовці з овочами

Коли гості на порозі, мало часу, а хочеться всіх здивувати – це страва завжди мене виручає. Виглядає святково, яскраво і звичайно ж апетитно.

Покроковий рецепт

Підготуємо перепілку для запікання. Для початку її потрібно промити під холодною водою і обсушити паперовим рушником. Позика розрізати всередині, так щоб вона як би стала плоскою.

Змішати майонез, сіль, перець, приправу каррі і мед. Цим соусом обмазати перепелові.

Картоплю чистимо й нарізаємо кружечками. Змащуємо цим же соусом, що і перепелові.

Укладаємо в скляну форму для запікання картоплю. Форму попередньо змащуємо рослинним маслом. Насправді це може бути і деко, але я віддаю перевагу скляну ємність. Після приготування вона дуже швидко та легко відмивається.
Зверху на картоплю розкладаємо перепелові і додаємо помідори черрі. Можна їх покласти цілком не розрізаючи. Відправляємо нашу страву в духовку і готуємо протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Перепела у вас виходить з апетитною скоринкою. При подачі можна прикрасити зеленню.

Дивіться також:  Картопляний пиріг з брокколі