Деруни з тертої картоплі або російські чіпси

Простота приготування і доступність продуктів-родзинка рецепта.

Інгредієнти

картопля очищений — 1 кг
борошно — 1-2 склянки Стільки скільки візьме тісто
сіль — 0,5 ч. л.
Чорний перець, сушений часник,спеції. — по смаку
Рослинне масло — 2-3 столових ложки

Як приготувати Деруни з тертої картоплі або російські чіпси

Хочете порадувати своїх близьких, приклавши мінімум зусиль і без зайвих фінансових витрат?
Тоді цей рецепт для вас. Мої діти готові їсти їх прямо зі сковороди. Гарячі коржі за смаком нагадують чіпси. Холодні, важко сказати, швидко зникають. Експериментуючи з добавками, можна отримати різні смаки. Наші улюблені сирні і з часником. Сам рецепт нагадує деруни, тільки інгредієнтів менше. Але є деякі тонкощі, про яких ви дізнаєтеся в самому рецепті. Як зробити коржики тонкими і хрусткими, і щоб до сковороді не прилипали.

Покроковий рецепт

Картоплю натираємо на дрібній тертці, додаємо сіль, перемішуємо.

Картопля виділила сік, пора додавати спеції, перець, часник. Я люблю універсальну приправу або для картоплі.

Додати склянку борошна, добре розмішати. Тісто має бути густим.Добре прожарити сковороду. Столовою ложкою викладати тісто в розпечене масло, як би розмазуючи його, як можна тонше. Чим тонше, тим смачніше в результаті.Якщо перша порція прилипає, додаємо решту борошно. Рівномірно розподіляємо по тесту. Рано чи не перевертаємо, коржик, повинна добре зарум’яниться, тоді вона перевернеться без проблем.

Готові викладаємо на серветку і насолоджуємося. Гарні зі сметанкою, кетчупом, сирним соусом.

Дивіться також:  Смажену картоплю з яєчно-сирної болтуньей на сковороді