Картопля, запечена з йогуртом

Картопля виходить дуже смачний і ароматний. Рецепт цієї страви привезений з містечка Колва, що на самому півдні штату Гоа в Індії.

Інгредієнти

Картопля — 1 кг.
Часник — 1 головка
Корінь імбиру — 70 гр.
Зелень заморожена — 3 столові ложки
Сіль — за смаком
Майонез — 3 столові ложки
Гвоздика — 3-4 шт.
Зіра — 1 столова ложка
Паприка — 2 столові ложки
Гарам масала — 1 столова ложка
Листя пажитника сушені — 1 столова ложка
Насіння пажитника — 1/2 їдальні ложки
Чорний кмин — 1 столова ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Коріандр цілий — 1 столова ложка
Гірчиця — 3 чайні ложки
Йогурт — 250 мл
Масло вершкове — 50 гр.

Як приготувати Картоплю, запечену з йогуртом

Картопля готується досить швидко і просто. Ідеально підійде на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.


Чорний кмин, зіру, насіння гірчиці, гвоздику, насіння пажитника прогріти на сухій сковороді на середньому вогні близько 1 хвилини.





Корінь імбиру, часник, зелень і коріандр перетерти в блендері. Додати це до паприці, гарам масале і листю пажитника. Посолити. Додати обсмажені спеції. Потім туди додати гірчицю, майонез і йогурт. Все добре перемішати.



Картоплю порізати довільно, укласти у форму для запікання. Посипати шматочками вершкового масла. Полити приготованим соусом. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.




Картопля готовий. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Минтай, тушкований з кабачками і картоплею