Картопля запечена з салом і часником

Для додання красивого жовтого кольору готового блюда, обов’язково додайте куркуму.

Інгредієнти

Картопля — 1-1.5 кг
Сало — 200-250 грам
Сіль, перець, спеції — за смаком
Петрушка — 3-4 гілочки
Часник — 3 зубчики

Як приготувати Картопля запечена з салом і часником

Ні з одним овочем немає такого розмаїття рецептів і страв з картоплі. Картопля варена, пареная, жарена, пюре, в мундирах і т. д. і т. п. Одне з найсмачніших страв хочу Вам запропонувати приготувати. Оцінять добре його чоловіки, завжди готую чоловікові до вечері це страва, коли потрібно, щось попросити, так жіноча хитрість.

Покроковий рецепт

Нарізаємо сало і викладаємо на деко. Ріжемо не дрібно, щоб не згоріло в процесі приготування, має подтопиться. Середніми шматочками, я нарізала брусками.

Чистимо і нарізаємо картоплю. Відправляємо до сала в деко


Солимо, перчимо і приправляємо спеціями. Я використовую прованські трави, суміш перців і обов’язково куркуму, вона додасть гарний колір.


Йдіть в розігріту духовку до 250 градусів на 45 хвилин, перемішуємо через кожні 15 хвилин. В кінці приготування посипаємо натертим часником і петрушкою. Перемішуємо і залишаємо відпочивати в выключеной духовці 10 хвилин.
Смакота під домашні соління.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запіканка з картопляного пюре і тюфтельок з індички під сиром