Картопляна запіканка з печерицями

Картоплю і гриби — це завжди дуже вдале поєднання. Щоб аромат грибів був більш насиченим, краще взяти свіжі шампіньйони.

Інгредієнти

Картопля — 10-15 шт. Кількість варіюється в залежності від розміру.
Свіжі печериці — 200 г
Цибуля — 2-3 шт. Кількість варіюється в залежності від розміру.
Вершкове масло — 10 г
Сметана — 5 столових ложок
Сир — 150-200 г
Рослинна олія — 2 столові ложки
Сіль — за смаком

Як приготувати Картопляна запіканка з печерицями

Картопляна запіканка – це ситне і не складне блюдо, але при цьому завжди виглядає вишукано. Приготування не потребує великих зусиль. Це той самий випадок, коли з дуже простих продуктів виходить шикарна вечеря.

Покроковий рецепт

Нарізаємо картоплю кружечками або половинками кружечків, часточки не повинні бути занадто великими, так як крупно порізану картоплю довго пропікається. Картоплю солимо і обсмажуємо на рослинному маслі протягом 10 хвилин. Цей крок необхідний для того, щоб у картоплі з’явилася золотава скоринка.

Очищаємо печериці від пластинок з нижньої частини капелюшки, ріжемо кожен гриб на 2-3 частини.
Обсмажуємо цибулю і гриби на середньому вогні 7-10 хвилин до золотистого кольору цибулі. Під час смаження потрібно додати трохи солі.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.

Рівним шаром викладаємо картоплю.

Зверху викладаємо гриби з цибулею.

Рясно змащуємо сметаною.

Натираємо сир і посипаємо їм запіканку.

Розігріваємо духовку до 190-200 градусів. Запікаємо страву 20-30 хвилин до утворення золотистої сирної скоринки.

Запіканку краще всього подавати зі свіжими овочами.

Дивіться також:  Ніжні деруни на кефірі