Каша геркулесова на молоці

Час приготування: 30 хвилин

Геркулесова каша на молоці — це смак дитинства! Але в дієтичному варіанті її можна приготувати і на воді. Вівсянку можна подавати з фруктами, ягодами, сухофруктами, медом і печивом будь на Ваш смак.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Вівсяні пластівці (геркулес) — 1 склянка
Молоко — 2 склянки
Вода — 1 стакан
Сіль — за смаком
Цукор — 1 ст. л.
Масло вершкове — за смаком

Як приготувати Каша геркулесова на молоці

Геркулесова або вівсяна каша — корисне блюдо на сніданок! При щоденному вживанні такої каші на сніданок Ви наповните свій організм корисними речовинами і забудете, що таке дискомфорт у животі. Ваш шлунок скаже Вам спасибі!

Покроковий рецепт

1

У каструльку наливаємо воду і молоко. Солимо і сахарим за смаком. На 3 склянки рідини я додаю 1 столову ложку цукру і трохи солі. Доводимо до кипіння.

2

Геркулес промиваємо водою. Якщо цього не зробити, то в кашу потрапляє жорстка лушпиння від зернят і різне сміття.

3

Як тільки на молоці з’являються бульбашки, засипаємо вівсяні пластівці в молоко. Добре перемішуємо, щоб не осідало на дно. Зменшуємо вогонь на мінімум або трохи більше. Головне потрібно стежити, щоб кипіло.

4

Варимо геркулесову кашу протягом 15-20 хвилин до загустіння. Періодично помішуємо, щоб не прилипало до дна каструльки.

5


Вимикаємо вогонь. Додаємо масло. І можемо дати настоятися під кришкою хвилин 10-15. У мене син не любить плівку, яка утворюється на каші, тому я відразу розкладаю її по мисках і даю трохи охолонути. Потім ложкою знімаю плівку. Подаємо до столу, враховуючи переваги Ваших їдців: з медом, фруктами або ягодами і т. д. Моя дитина любить цю кашу тільки з шоколадним печивом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Бісквіт із заварним кремом, безе і інжиром