Каша пшоняна з овочами

Можна використовувати як в якості самостійного блюда, так і як гарнір до м’яса і птиці. Прекрасно підходить навіть дітям і діабетикам. Виручить в пост.

Інгредієнти

Пшоно — 1 стакан
Цибулина — 1 штука
Морква — 1 штука
Болгарський перець — 1 штука
Часник — 1 зубчик
Рослинна олія — 2 столові ложки
Сіль — 1 чайна ложка
Зелень на ваш смак — не обов’язково
Вода — 3 склянки

Як приготувати Каша пшоняна з овочами

Цей рецепт ідеально підійде, як для тих, хто дуже любить каші, так і для тих, хто не є їх гарячим шанувальником. Нехай вас не бентежить незвичайне поєднання продуктів. Ризикніть і приготуйте, не пошкодуєте! Смак виходить насичений і незвичайний. Готувати краще в казані або в інший товстостінній посуді.

Покроковий рецепт

Пшоно перебрати, промити і залити водою кімнатної температури.

Моркву і цибулю очистити і промити. Цибулю нарізати півкільцями або трохи менше. Моркву натерти на крупній тертці.

Болгарський перець промити, видалити насіння. Нарізати смужками. Зубчик часнику розчавити ножем і подрібнити.

У казані розжарити рослинну олію. Обсмажити цибулю до рум’яності цибулю, потім додати моркву. Готуємо на максимальному вогні.

Хвилин через п’ять додаємо в казан часник і болгарський перець. Злегка обсмажити.

Зливаємо з пшона воду, висипаємо в казан. Перемішуємо лопаткою всі інгредієнти.

Додаємо воду кімнатної температури або гаряче). Ще раз перемішуємо і чекаємо, коли закипить.

Тепер закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого маленького. Якщо ви готуєте в товстостінній посуді, то немає потреби часто помішувати. Коли випарується вся вода — каша готова. У мене на це пішло хвилин п’ятнадцять. Потім бажано каші дати «відпочити» хвилин 10. Дивно, але це страва подобається навіть тим, хто каші не любить. Розкладаємо по тарілках, прикрашаємо улюбленої зеленню (за бажанням) і кличемо всіх до столу. Можна подати як гарнір. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Лінива вівсянка в банку