Кекс «Зебра»

Час приготування: 1 година

Цей кекс виходить дуже ніжним з шоколадним смаком. Кількість цукру можна коригувати під себе.Для ласунів можна додати шоколад. Якщо немає сметани, то її можна замінити на вершки.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Яйця — 4шт
Борошно — 2стакана
Цукор — 1.5 склянки
Вершкове масло — 100 гр
Сметана — 200гр
Какао — 4 ст. л
Шоколадні краплі — 100гр
Розпушувач — 1 ч. л

Як приготувати Кекс «Зебра»

Кекс є одним з улюблених десертів дітей і дорослих у всьому світі. Ось і в нашій родині він також стоїть на першому місці. Нам дуже полюбився кекс «Зебра» з рецептом якого я і хочу Вас познайомити. Він не вимагає якихось надприродних приготувань, а також продукти, які нам знадобляться, практично завжди присутні у нас в холодильниках.

Покроковий рецепт

1

Готуємо продукти, так як всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

2

Яйця збити з цукром до збільшення маси в об’ємі не менш ніж удвічі.

3

Продовжуючи збивати, додати сметану, а потім розм’якшене вершкове масло.

4

Поступово всипати борошно і розмішати до отримання однорідної маси, додати розпушувач і ще раз перемішати.

5


Підготовлену масу розділити навпіл і на одній половині, помішуючи, додати какао і розтоплені шоколадні краплі.Таким чином, вийде два тести різного кольору: темне і світле.

6

Підготувати форму, змастити її вершковим маслом і обсипати борошном.

7


У підготовлену форму наливати тісто в центр 2 ст. л білого тіста, потім у центр білого 1 ст. л темного тіста і т. д.

8


Малюнок зебри вийде лише в тому випадку, якщо всякий раз темне або світле тісто вноситься строго в центр форми,потім зубочисткою провести смужки чергуючи з низу в верх і зверху в низ.

9


Випікати кекс приблизно 45 хв, причому перші 20-25 хв при 200°С, а потім при 180— 190°С.
Охолоджений кекс прикрасити за бажанням.
Приємного апетиту.