Кекси на сметані з брусницею

Інгредієнти

Вершкове масло — 100 г (розтоплене)
Цукор — 1 стакан (якщо інша ягода, солодка можна і менше)
Яйця курячі — 2 шт.
Молоко — 1 стакан
Борошно — 2-2,5 склянки
Розпушувач — 2 чайні ложки
Сметана — 5-6 столових ложок (20%)
Вода — 100 мл
Брусниця — 1 склянка (свіжа або морожена)

Як приготувати Кекси на сметані з брусницею

На світі безліч рецептів приготування кексів. Нещодавно в старій кулінарній книзі зустріла рецепт кексу на сметані і вирішила приготувати ось такі маленькі кекси в силіконовій формі. Ось що у мене вийшло, приймайте! Кекси з брусницею вийшли дуже ніжні, розсипчасті. Тісто вийшло дуже солодке, але гіркувата брусниця збалансувала смак. Так що випічка вдалася! Я спекла багато кексів, подвійну порцію, тому в мене трохи залишилося випічки і на наступний день. Вранці кекси були м’які, як ніби я тільки що спекла. Пробуйте!

Покроковий рецепт

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі (але воно не повинна кипіти!). Перемішати розтоплене масло з 1 склянкою цукру. Цукор повинен розчинитися. Потім в масляну суміш додати 2 курячих яйця, перемішати до однорідної маси. Додати 1 склянку молока і трохи кип’яченої води, тісто гарненько перемішати. Додати в тісто розпушувач і просіяне борошно (борошно краще додавати частинами, для кращого замісу тіста). Тісто повинне вийти трохи тягучим. Далі, додаємо в тісто сметану, 5-6 столових ложок (з гіркою) буде достатньо.

Брусницю промити, обсушити (якщо брусниця заморожена, розморозьте ягоду і дайте стекти соку). Висипати підготовлену ягоду в тісто. Акуратно, щоб не придушити ягоду, перемішати столовою ложкою. Брусниця має рівномірно розподілитися в тесті.

В силіконові формочки викласти тісто по 2-3 столові ложки (тісто має займати 2/3 формочки, не більше, так як при випіканні воно піднімається і може «вилізти»). Нагадаю, що силіконові формочки змащувати немає необхідності. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати майбутні кекси на сметані в духовці на середньому рівні близько 20-30 хвилин.

Дивіться також:  Смажений рис по-японськи

Тепер кекси в силіконовій формі можна перевірити зубочисткою або сірником на готовність. Увіткніть зубочистку в центр кексу, якщо дерев’яна паличка суха –готові кексики.

Кекси в формочках остудити, акуратно вийняти. Подавати кекси з брусницею до чаю можна теплими, а можна і холодними. Теж дуже смачно! Такі кекси не соромно подати на стіл гостям. Кекси на сметані залишаються м’якими і на наступний день. Приємного чаювання!