Смажені кільця кальмарів — ідеальна закуска до пивній вечірці!
Інгредієнти
Кальмари — 300 г | |
Вершки — 2 ст. л. | |
Яйця курячі — 1 шт. | |
Борошно — 1-2 ст. л. | |
Сіль — за смаком | |
Рослинне масло — для смаження |
Кільця кальмарів – відмінна закуска до пивній вечірці.
Кляр можна зробити на свій смак, додати сметану, майонез, пиво…
Якщо зробити кляр рідкіше, вийдуть повітряні й хрусткі кільця.
Якщо ж погустіше, то кальмар вийде в пористому тесті.
Якщо ви використовуєте білок, вводите його безпосередньо перед приготуванням кальмарів.
Якщо тісто готується без білків, краще приготувати його заздалегідь. Воно постоїть годинку при кімнатній температурі, тісто втратить еластичність і буде краще прилипати до кальмару. До того ж таке тісто не усохне при смаженні.
Покроковий рецепт
Кальмари почистити, промити. Нарізати кільцями товщиною 0,5 — 1 див.
Приготувати кляр. Яйце, вершки, сіль збити. Додати борошно. Перемішати.
Кільця вмочити в кляр і обсмажити на олії до рум’янцю. Кільця смажаться дуже швидко. Не перетримуйте кільця на вогні, інакше кальмари стануть гумовими.
Приємного апетиту!