Класичний український борщ

Моя улюблена бабуся навіть Новий Рік зустрічає зі смачним борщечком.

Інгредієнти

свинина — 500-600 гр.
картопля — 8-10 шт.
морква — 1 шт.
цибуля ріпчаста — 1 шт.
часник — 2-3 зубчики
сало — 50 гр.
буряк — 1 шт.
капуста білокачанна — 1/2
помідор — 2 шт.
сіль, спеції — за смаком

Як приготувати Класичний український борщ

Ще в початковій школі на уроках краєзнавства, вивчаючи особливості національної кухні, борщ якось запав мені в душу. Пригадується навіть реферат якийсь готувала про згадці цього першого страви в українській літературі. І як же гарно про нього писали. Так, борщ воістину справжнє національне блюдо слов’ян, дивно що його не згадали в гімні. Жартую, звісно.

Зізнаюся чесно, приготувати класичний борщ для мене завдання не з легких, стільки овочів туди потрібно, але смак його варто витраченого часу. Борщ – коронна страва моєї бабусі, вона готує його в печі в горщику, як заповідали нам предки. Витрачає напевно годин шість, але свято шлунка потім триває у всієї сім’ї дня чотири. Таке щастя в нас до різдвяних свят.

Повторити бабусин смак будинку на індукційній плиті у мене не виходить, та й взагалі борщ у кожної господині свій виходить, навіть якщо готувати точнісінько за одним рецептом. Напевно в борщ потрапляє частинка душі, ось він і різниться.

Ось і розповім вам про свій рецептик. Що ж нам знадобиться: м’ясо (найчастіше беру свинячі або яловичі реберця), картопля, цибуля, буряк, помідори, морква, капуста білокачанна, часник, сало, сіль і спеції за смаком.

Покроковий рецепт

Підготуємо м’ясо для приготування — гарненько миємо його, обрізаємо все, що не подобається і промокнути паперовим рушником. Миємо й чистимо овочі.

Дивіться також:  Борщ на бульйоні кролячому

Нарізаємо м’ясо і відправляємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо, перчимо і продовжуємо готувати бульйон на маленькому вогні. У мене м’ясо нудиться практично годину. У цей час нарізаємо картоплю, моркву, цибулю, тремо на крупній тертці буряк.

Коли наваристий бульйон готовий, кидаємо в нього картоплю і трохи додаємо вогонь. Відразу з картоплею можна кинути буряк. Через 10 хвилин кидаємо цибулю і моркву.

Приступаємо до томатної пасти. Ошпарюємо окропом помідори очищаємо від шкірки. Тремо на тертці і відправляємо вміст на сковорідку і выпариваем сік, в підсумку вийде паста, яку додаємо в борщ. Паста додасть страві красивий колір.

Коли овочі зварилися, шаткуємо капусту і кидаємо в каструлю.

В кінці приготування додаємо родзинку до борщу. Беремо пару зубчиків часнику і кілька скибочок сала, ріжемо на маленькі шматочки про перетираємо в ступці до утворення однорідної кашки. Кидаємо в борщ і пару хвилин нехай покипить. Ось так наш класичний борщ і приготувався. Не забувайте, що український борщ — це те блюдо, яке любить настоятися, тому на другий день він набагато смачніше. Їжте зі сметанкою. Всім приємного!!!