
Інгредієнти
| Сливи – 40 шт. | |
| Яблука – 6-8 шт. | |
| Цукор – 300-400 г (за смаком) |
Як приготувати Компот із слив і яблук на зиму
Покроковий рецепт

Сливу гарненько промити.

Яблука промити під проточною водою.

Стерилізовану банку наповнити на 1/4 сливою. Залити окропом (так щоб приховувало сливу), дати настоятися 15-20 хвилин.

Яблука помити, нарізати на четвертинки, видалити серцевину з насінням, перекласти в каструлю. Воду з банки злити в каструлю з яблуками.

Додати цукор, закип’ятити і варити 5 хвилин.

Яблука і сироп перелити в банку зі сливами. Закатати стерилізованими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
