Крем-суп з гарбуза і червоної сочевиці з часниковими грінками

Інгредієнти
| Куряче філе – 200 гр | |
| Гарбуз – 300 гр | |
| Сочевиця червона – 150 гр | |
| Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
| Морква – 1 шт | |
| Хліб білий – 6-8 скибочок | |
| Олію раст. – 2 ст. ложки | |
| Часник – 1 зубчик | |
| Сіль, перець – за смаком | |
| Паприка для грінок – 1/2 ч. л |
І знову моя улюблена сочевиця. Що поробиш – люблю її… Хто не їсть м’яса, за вмістом білка сочевиця повноцінний замінник. Незамінна в пісному меню. З неї можна готувати величезну кількість страв. Починаючи від салатів і закінчуючи котлетами. Червона сочевиця в парі з гарбузом-це яскравий, насичений колір і смак. Такий супчик зігріє вас в похмуру осінню погоду. А колір підніме настрій.) Суп виходить ніжним і дуже смачним. Від гарбуза злегка солодкуватий, а сочевиця дає кремову бархатисту консистенцію. А про користь такого супчика можна говорити нескінченно! Корисний для травлення. Містить велику кількість клітковини, важливих для організму вітамінів і мікроелементів.
Покроковий рецепт

Підготуємо продукти.


Гарбуз, курку і цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Сочевицю промиваємо. Щоб вміст каструлі покрилося приблизно на 3 сантиметри. Солимо. Після закипання варимо 10-15 хвилин. До готовності сочевиці.


Моркву тремо на тертці. І додаємо її коли суп повариться хвилин 5.

Робимо заправку для грінок. Змішуємо 3 ст. ложки рослинної олії з натертим часником, сіллю і паприкою.


Для грінок беремо будь-який хліб. Ріжемо на невеликі шматочки. Підсушуємо в духовці. Виймаємо і змащуємо нашої заправкою.

Готовий суп пробиваємо блендером до однорідної консистенції. Якщо суп густоват можна додати води або 1/2 склянки молока або вершків. Густоту супу регулюєте на свій смак.

Приємного апетиту!
