Креветки в клярі – рецепт

Сьогодні приготуємо базовий варіант закуски — крім власне креветок, використовуємо найпростіший набір продуктів, доступний на кожній кухні.

Інгредієнти

Великі креветки — 300 грам
Борошно — 3 ст. ложки
Яйця — 1 шт.
Сіль — за смаком
Перець чорний — за смаком
Масло подсолнечеое — 2/3 ст.
Вода — 100 мл

Як приготувати Креветки в клярі – рецепт

Соковите і ароматне м’ясо креветок в хрусткому ніжному клярі – ідеально поєднується як з неформальними посиденьками під пиво так і з запрошеним вечерею з нагоди свята.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні компоненти.


Кляр: в борошно додати яйце, спеції і воду, перемішати.

Займемося креветками: приберемо голову, знімемо панцир, хвіст залишимо, зробимо неглибокий надріз вздовж спинки, дістанемо чорне вміст. Всі відходи зберемо в окремий пакет, завяжем і викинемо, інакше дуже скоро вони почнуть виділяти неприємний запах.

Раскалим олію в глибокій посуді. Можна використовувати фритюрницю, каструлю, сковороду, каструлю або навіть запікати в духовці. Масла візьмемо стільки, щоб повністю помістити туди креветки.



Обмакнем морепродукти в клярі, після чого опустимо в гаряче масло на 2-3 хвилини.

Викладемо креветки на паперовий рушник, дамо стекти жир

Сервіруємо за своїм бажанням. Тепер можна до столу!

Дивіться також:  Запечена кольорова капуста з грибами