Свиняча печінка з грибами і помідорами, запечена в гювече

Свиняча печінка з грибами, запечена в гювече

Інгредієнти

свинячої печінки — 1 кг
великих головок цибулі ріпчастої — 4-5 шт.
моркви — 3 шт.
гіркого перцю — 10 горошин
мариновані гриби — 2-4 ложки в кожен горщик
соус чатні — 50 г
жир — за смаком
червоний мелений і чорний мелений перець — за смаком
білого вина — 10 мл
сіль — за смаком
води — літрів
борошно — жменя
помідори — 4 шт.
зелена цибуля — кілька пір’я

Як приготувати Свиняча печінка з грибами і помідорами, запечена в гювече

Гювеч — традиційне блюдо болгарської кухні. Рецепт свинячої печінки з грибами, запечена в гювече (глиняному горщику) не складний, не дивлячись великий перелік продуктів.

Покроковий рецепт

Свинячу печінку вимочуємо, не менше однієї години в прохолодній воді. Після цього нарізаємо скибочками і обвалюємо в будь борошні.

Всі продукти нарізаємо на невеликі шматочки. У жирі злегка обсмажуємо печінку, дістаємо її, а на жирі, що залишився злегка тушкуємо овочі.

У гювече (глиняному горщику) перекладаємо тушковані овочі, потім рядами, злегка обсмажену печінку і все заливаємо соусом. Зверху викладемо порізані півкільцями помідори і посипаємо зелений цибулею. Накриваємо кришкою.

Випікаємо близько 30 хвилин, знімаємо кришку і залишаємо в розігрітій духовці ще хвилин на 20.

Дивіться також:  Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста