Свиняча печінка з грибами, запечена в гювече
Інгредієнти
свинячої печінки — 1 кг | |
великих головок цибулі ріпчастої — 4-5 шт. | |
моркви — 3 шт. | |
гіркого перцю — 10 горошин | |
мариновані гриби — 2-4 ложки в кожен горщик | |
соус чатні — 50 г | |
жир — за смаком | |
червоний мелений і чорний мелений перець — за смаком | |
білого вина — 10 мл | |
сіль — за смаком | |
води — літрів | |
борошно — жменя | |
помідори — 4 шт. | |
зелена цибуля — кілька пір’я |
Гювеч — традиційне блюдо болгарської кухні. Рецепт свинячої печінки з грибами, запечена в гювече (глиняному горщику) не складний, не дивлячись великий перелік продуктів.
Покроковий рецепт
Свинячу печінку вимочуємо, не менше однієї години в прохолодній воді. Після цього нарізаємо скибочками і обвалюємо в будь борошні.
Всі продукти нарізаємо на невеликі шматочки. У жирі злегка обсмажуємо печінку, дістаємо її, а на жирі, що залишився злегка тушкуємо овочі.
У гювече (глиняному горщику) перекладаємо тушковані овочі, потім рядами, злегка обсмажену печінку і все заливаємо соусом. Зверху викладемо порізані півкільцями помідори і посипаємо зелений цибулею. Накриваємо кришкою.
Випікаємо близько 30 хвилин, знімаємо кришку і залишаємо в розігрітій духовці ще хвилин на 20.