Креветки в клярі

Креветки смажені в клярі

Інгредієнти

Креветки — 500 г Найкраще взяти королівські креветки, але підійдуть і просто великі.
Вода мінеральна газована — 1 стакан Можна замінити воду пиво світлих сортів.
Борошно пшеничне — 6-7 ст. ложок
Оливкова олія — 0,5 склянки Якщо немає оливкової підійде будь-яке рослинне масло
Яйце — 1 шт.
Часник — 1-2 зубчики
Лимон — 1/2 шт.
Суміш перців — за смаком

Як приготувати Креветки в клярі

У нашій родині дуже люблять середземноморську кухню, особливо різні рецепти з використанням морепродуктів: салати, пасту, паелью, піцу. Але одне блюдо користується особливою популярністю, оскільки не тільки є відмінною закускою, але і здатне прикрасити як святковий стіл, так і дружні посиденьки. Це креветки в клярі. Звичайно, ми не готуємо їх часто, та й у самих креветках нічого особливого немає, але якщо попередньо потримати їх в маринаді, то виходить досить цікаве, насичене за смаком ласощі.

Покроковий рецепт



Креветки попередньо розморожуємо і очищаємо від панцира, залишивши лише хвостик. Поки креветки розморожуються, готуємо маринад: у оливкову олію додаємо тертий часник, сіль і суміш перців за смаком. Залишаємо креветки маринуватися протягом 10-15 хвилин


Готуємо кляр для креветок: у борошно вливаємо мінеральну воду (або пиво), додаємо яйце, ретельно розмішуємо і даємо трохи відстоятися тісту, щоб воно злегка загусло. За консистенцією тісто має бути схожим на млинцеве.


Креветки дістаємо з маринаду і викладаємо на паперовий рушник. Беремо кожну за хвостик і опускаємо в кляр, потім швидко переносимо на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажуємо по 1 хвилині з кожного боку до золотистої скоринки, стежачи за тим, щоб не підгоріли.


Після обжарювання викладаємо креветки на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло. Подаємо з листям салату, окропивши креветки лимонним соком. Можна також подавати з часниковим, сирним або соєвим соусом — з будь-яким з них креветки хороші!

Дивіться також:  Буріто з мясом і авокадо