Кунжутний хумус в домашніх умовах

Для любителів Східної кухні

Інгредієнти

Нутове борошно — 100 грам
Кунжут — 40 грам
Вода (тепла) — 150мл
Соняшникова олія без запаху — 3 ст. л
Мелений сухий часник, білий перець, зіра — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Кунжутний хумус в домашніх умовах

Це незвичайна закуска з нутовой борошна, рецепт якої прибув до нас з Близького Сходу. Готується в домашніх умовах 20-25 хвилин. Особливо сподобається вегетаріанцям, адже на смак нагадує м’ясний паштет. З нижнеперечисленных ингидиентов вийде 350 грам хумуса.

Покроковий рецепт

Першим ділом підсмажуємо кунжут на сухій сковороді по золотистого кольору


Мелемо кунжут блендером. Якщо немає блендера, то можна використовувати будь-який зручний для вас варіант, наприклад, ступку

Слідом в чаші змішати нутовую борошно з кунжутом і додати всі спеції

Додати вказану кількість води і прискіпливо збити до утворення характерною пасти. В кінці додати рослинне масло і знову збити

І все готово! Хумус можна подавати з грінками, також як з м’ясними стравами, так і з рибними. Він може бути заправкою до ваших салатів і навіть просто самостійною стравою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Козячий сир зі свіжим кропом і паприкою